Rīta Panorāma

"Franco Franco" jaunās dziesmas "'Vadugunis" prezentācija

Rīta Panorāma

Ziemassvētkus gaidot: Veģetārie ēdieni

Telefonsaruna ar Tomu Grēviņu

Gatis Irbe un MESA dāvina «Dod Pieci» himnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirms Latvijas Radio labdarības maratona "Dod Pieci" sākuma, pirmatskaņojumu piedzīvojusi šī gada oficiālā himna "Durvis vaļā", ko labdarības maratonam dāvina mūziķa Gata Irbes projekts MESA.

Šogad līdzekļi tiek vākti to ģimeņu atbalstam, kas gatavas uzņemt bērnunamu bērnus, un himna atsaucas uz labdarības maratona tematiku.

"Pāris mēnešus esam turējuši to noslēpumā, šodien noslēpuma plīvurs ir kritis, un dziesma ir nonākusi pie klausītājiem," LTV stāsta Radio 5 dīdžejs Toms Grēviņš. 

Kā ziņots, gatavojoties ceturtajam labdarības maratonam "Dod Pieci", kas risināsies nedēļā pirms Ziemassvētkiem, jau no pirmdienas, 4.decembra, iespējams pieteikt dziesmu un ziedot, kampaņu aizsākot.

Dziesmas videoklips filmēts Gata Irbes jeb Gačo vecāku mājās. Viņš ierodas pie mammas un tēta ciemos ar torti "Cielaviņa" un savā istabā apskata mūzikas diskus un bildes, kas viņam svarīgas. Tās ir mīļas un katram saprotamas lietas, ja vien ir sava ģimene un mājas, kur tevi gaida. “Dod pieci” himna ik gadu arī ir tā dziesma, par kuru aicina ziedot tos, kuri nevar izvēlēties savu dziesmu. Himna allaž ir dziesma, par kuru ziedots visbiežāk. Pats maratons sāksies svētdien, 17. decembrī, un to tiešraidē varēs vērot arī Latvijas televīzijā.

Ziedot jebkurā paša izvēlētajā apmērā var gan ziedot.lv mājaslapā, gan dodpieci.lv mājaslapā, kur no 4.decembra var pieteikt dziesmu par minimālo ziedojumu – pieciem eiro.

Savukārt labdarības maratons noritēs no 17. līdz 23. decembrim, kad ziedot varēs arī stikla studijā Doma laukumā. 

Iepriekšējos gados “Dod Pieci” vāca ziedojumus un vērsa uzmanību uz tādām sociāli nozīmīgām tēmām kā seniori, onkoloģijas pacienti vai vecāki, kam irbērni ar īpašām vajadzībām. Savukārt šī gada mērķis ir vākt ziedojumus programmai "Plecs", kļūstot par jaunu spēlētāju ārpusģimenes aprūpes sistēmā un nodrošinot tiešu atbalstu un saikni ar ģimenēm, kas gatavas savās mājās uzņemt bērnunamu bērnus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti