Gaidot albumu «Veidenbaums. Vaidi un gaidi», publisko dziesmu «Ir labi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tuvojoties latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. dzimšanas dienai, radio "Naba" publisko šajā vasarā tapušos ritmiskās mūzikas ierakstus, kas tiks apkopoti vienā izlasē “Veidenbaums. Vaidi un gaidi.” Pirmais ieraksts no gaidāmā albuma, kas tiek nodots novērtēšanai, ir electro-clash muzikālās apvienības “MMMM” skaņdarbs “Ir labi”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Paši mūziķi saka: “Strādāt ar jau esošu dzeju bija izaicinājums, kas sākās ar dzejas izvēli, un tas šoreiz bija vieglākais. Mums patika pozitīvi skanošie vārdi, un izvirzijām par mērķi tādu noturēt arī skanējumu. Mēs sākām ar ritmu un tomēr kaut ko izmainījām, jo vajadzēja pantiņu un piedziedājumu. Jāpiebilst, ka ir nākuši klāt jauni vārdi. Klausītāji var mēģināt saprast, kuri tie ir.”

Albuma atvēršanas pasākums gaidāms oktobra sākumā, kad tiks svinēta arī Eduarda Veidenbauma dzimšanas diena. Veidenbauma atstātais intelektuālais mantojums - īpaši dzeja - ir pamatā ritmiskās mūzikas izlasei, kuru veido šī brīža aktuālākie un pārliecinošākie alternatīvās un elektroniskās mūzikas pārstāvji, par muzikālo kompozīciju pamatu ņemot Veidenabauma dzeju un citus rakstītos tekstus. Pirmatskaņojumi vairākām kompozīcijām jau bija dzirdami radio "Naba" ritošajā studijā – īpašajā Baltās nakts tramvajā.

Albumā būs dzirdamas dzejas ritmiskas interpretācijas, kuras veidojušas muzikālās apvienības: “MMMM”, “Martas Asinis”, “Tehnikums”, “Hipstokrātija”, “ISMS”, “Čipsis un Dullais”, Roberts Gobziņš un Westbam (Vācija), “KODEK”, “TV Maskava”, “Ir OK”,  “Āres” kopā ar Eviju Vēberi, “Rāva”, kā arī mūziķis Jānis Irbe.

Albumu izdod "Naba Music / Melo Records" ciklā, kas veltīts dažādām Latvijas vēsturē un ideju vēsturē spilgtām un nozīmīgām personām. Šajā ciklā līdz šim izdota Latvijas neatkarīgās mūzikas oriģināldziesmu izlase ar Aspazijas tekstiem “Pretējības” un instrumentālās mūzikas izlase, kas tapusi iedvesmojoties no Jaņa Rozentāla gleznām “Janis Rozentāls. Bez vārdiem”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti