Festivāla «Sansusī» saimnieks Armands Siliņš: Svarīgi šo lietu nekomercializēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Tas laikam ir altruisms no manas puses, jo, pirmkārt, man šķiet svarīgi šo lietu nekomercializēt. Otrkārt, ar festivāla starpniecību vēlos decentralizēt mākslu - proti, redzot, kas šeit notiek jeb, pareizāk sakot, nenotiek, ir skaidrs, ka nopietni jāiejaucas, lai sniegtu iespēju vietējiem iedzīvotājiem baudīt to, kas notiek citviet," pirms nedēļas nogalē gaidāmā alternatīvā kamermūzikas festivāla "Sansusī" saka tā rīkotājs Armands Siliņš.

No 8. līdz 10.augustam brīvdienu mājā "Susēja" Aknīstes pagastā notiks alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī", kura laikā būs iespēja piedzīvot 16 dažādus notikumus. Festivāla idejas autors ir Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš, kurš šajā pusē dzimis un bērnību aizvadījis, bet šobrīd kopā ar māsu saimnieko "Susējā".

"Darba ir vairāk, nekā vajag. Atvaļinājuma nav. Visu uzsākot, nebiju padomājis par šādām lietām," atzīst dziedātājs. Viņš stāsta, ka ideja par festivālu radusies gluži prozaiskos apstākļos - reiz, runājot pa telefonu nostāk no mājas, sapratis, ka 30 metru attālumā dzird visu, kas tiek runāts pie nama.

"Sapratu, ka te ir teicama akustika. Jātaisa koncerts! Tā nu viss "aizripinājās" līdz festivālam," saka Armands Siliņš.

Festivāla nosaukums "Sansusī" atvasināts no brīvdienu mājas "Susēja" vārdu spēles rezultātā, turklāt tulkojumā no franču vārda "sans souci" tas nozīmē - bez rūpēm, bez raizēm. "Jā, jā, te būs prieki gan pieaugušajiem, gan bērniem," norāda operas solists un slavē vietējos iedzīvotājus, kuri vienmēr gatavi palīdzēt. "Ceru, ka pēc festivāla izskaņas varēsim teikt: tiksimies nākamgad!" teic Armands Siliņš.

Visi koncerti risināsies "Susējas" apkārtnē un programma plānota tā, lai notikumi nepārklājas. Visi mākslinieki, kuri piedalīsies festivālā "Sansusī", ir Armanda Siliņa draugi, un šobrīd jau itin visi aizrāvušies ar jaunā festivāla neformālo formātu.

Festivālā piedalīsies muzikālā apvienība "Brokastis četratā", pianiste Herta Hansena ar čellistu Ēriku Kiršfeldu, dziedātājs Sergejs Jēgers, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele, pianiste Agnese Egliņa, dziedātāja Ieva Parša ar programmu "Spoži mirdzošais latvju pelēkais", Elizabete un Kristiāna Šīrantes, dziedātājs Armands Siliņš ar apvienību "Undertango", turku tenors Murats Karahans ar īpašu turku klasisko solodziesmu programmu, ģitārists Kaspars Zemītis ar klasiskās ģitāras soloprogrammu, Edgars Raginskis un Latvijas Leļļu teātris. Vakara koncertu izskaņā uzstāsies un ballīti iegriezīs grupas "Jacob Noiman Band" un "Big Al & The Jokers".

Festivālā notiks arī Andra Dzenīša opusa "Vīriešu dziesmas" pasaules pirmatskaņojums, kur solista lomā būs pats Armands Siliņš.

Kā jau vēstījām, festivālā "Sansusī" trīs dienu laikā iekoptā pļavā būs iespēja piedzīvot 16 dažādus notikumus - 14 koncertus un divas izrādes bērniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti