Elizabete Balčus publisko dziesmas «Purple & Gold» videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Neopsihedēliskā avangardpopa mūziķe Elizabete Balčus nākusi klajā ar jaunāko videoklipu dziesmai “Purple & Gold” no pērn izdotā albuma “Conarium”.

Kā skaidro mūziķe, šajā mūzikas video viņa vēlējusies radīt klātbūtnes un “dzīvā” skanējuma sajūtu, maksimāli pietuvinot klausītāju tam, kā šo dziesmu var pieredzēt koncertos.

“Mani pašu šīs dziesmas laikā pārņem dekadentiskas, tumšas un distopiskas noskaņas. Tā man asociējas ar režisora Frica Langa vācu ekspresionisma “mēmā” kino filmu “Metropole”. Dziesma man liek domāt par alkatību, par to, cik ļoti viegli mēs varam kļūt par savu vēlmju vergiem,” stāsta Elizabete. Lai paspilgtinātu alkas un paustu ironiju par vērtību sistēmu stabilitāti, dziesmas beigās mūziķe apēd pati savus instrumentus, kas šajā gadījumā ir augļi un dārzeņi.

Videoklipu veidoja Zigmunds Ziemelis (kamera un montāža) un Reinis Inkens (kamera), un tas tika filmēts kultūras telpā “3 māsas” šī gada februārī. Dziesma ir no Elizabetes albuma “Conarium”, kas izdots 2016 nogalē Lielbritānijā “Liminal noise” paspārnē.

Jau rīt, 28.jūnijā, Elizabete kopā ar pankroka orķestri “Gatis Ziema un Karaliskā dekadence” dosies desmit dienu garā koncerttūrē uz Krieviju, bet pēc atgriešanās sniegs solo performances vairākos vasaras festivālos un koncertos, tostarp arī nozīmīgajā “In the Woods”, kas notiks 1-2.septembrī Apvienotajā Karalistē. Tāpat Elizabete būs satiekama:

  • 21.jūlijā Festivālā "Tolm", laikmetīgās mākslas centrā EKKM, Tallinā
  • 4.-5.augustā festivālā “Laba daba”, Ratniekos
  • 9.augustā koncertā peldošajā mākslas centrā “Noass”, Rīgā
  • 25.augustā koncertā kultūras centrā “I Love Palanga”, Palangā
  • 26.augustā ceļojošajā festivālā “Vadātājs”, Blankfeldes muižā,
  • 8.septembrī festivālā un mūzikas konferencē “What's next in music?”, Viļņā
  • 9.septembrī koncertā kultūras telpā “3 māsas”, Rīgā.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti