Kultūras ziņas

Skolēni vēro Marisu Jansonu darbā

Kultūras ziņas

Nacionālā teātra jauno sezonu atklāj "Sieviete"

Suminām Elīnu Garanču jubilejā!

Elīna Garanča svin jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Viena no pasaulē spožākajām operas zvaigznēm - mecosoprāns Elīna Garanča piektdien, 15.septembrī, svin 40.jubileju. Svētdien Nacionālajā teātrī dziedātāja uzstāsies kopā ar Maestro Raimondu Paulu koncertā “Baltās paslēpes”, kurā atskaņos īpaši viņai sarakstītas dziesmas.  

Elīna Garanča pēdējos desmit gados sevi pierādījusi, kā viena no spožākajām zvaigznēm pasaules operas mūzikas debesīs. Viņa regulāri koncertē pasaules prestižākajos opernamos. Ņujorkas opera ''Metropoliten'', Karaliskā Koventgārdena opera Londonā un Vīnes opera ir tikai daži no tiem.

Viņas karjeras izaugsmē liela  nozīme bijusi viņas mammai, daudzu Latvijas operas solistu pedagoģei Anitai Garančai. Pasaules mūzikas kritiķi Elīnu Garanču slavē par nozīmīgu mecosoprānu lomu ikonisku interpretējumu.

Lai arī Elīna Garanča uzstājas pasaules vadošajos opernamos, koncerti Latvijā viņai vienmēr ir īpaši. Tāpat arī svētdien gaidāmais solokoncerts kopā ar Maestro Raimondu Paulu. Abus māksliniekus vieno jau senas draudzības saites. Taču Elīnai veltītie Paula jaundarbi, ko abi svētdien pirmatskaņos,  esot pirmā reize pieredzējušās mākslinieces dzīvē, kad kāds speciāli viņai sakomponējis dziesmas. Un tās, visticamāk, var uzskatīt arī par simbolisku dāvanu dziedātājas dzimšanas dienā.  

Vienīgajā koncertā “Baltās paslēpes” Nacionālajā teātrī izskanēs jaunas Raimonda Paula dziesmas ar Vizmas Belševicas vārdiem. Jau pirmdien “Kultūras ziņu” skatītājiem piedāvāsim iespēju ielūkoties divu izcilo mūziķu - Elīnas Garančas un Raimonda Paula koncertā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti