Kultūras ziņas

Mūžībā aizgājis izcilais operators Mārtiņš Kleins

Kultūras ziņas

Pedvālē lej čuguna skulptūras

Elīna Garanča gatavojas jaunajai sezonai

Elīna Garanča: Mana balss ir kļuvusi stiprāka un sievišķīgāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Es jūtu, ka ar dzīves pieredzi un zināmu vecumu, ar bērnu piedzimšanu balss ir mainījusies - ar savādāku tembru, savādāku krāsu. Balss ir palikusi apaļāka, stiprāka, sievišķīgāka, tāda impozanta,  saka pasaules atzinību ieguvusī operdziedātāja Elīna Garanča, kura, gatavojoties jaunajai sezonai, uz brīdi viesojās Rīgā.

Mecosoprāna Elīnas Garančas mājas ir Spānijā un Latvijā. Pēc otrās meitiņas Kristīnas Sofijas piedzimšanas jau pavisam ātri Elīna Garanča atsākusi piedalīties koncertos. Viņas tālākais uzstāšanās kalendārs saplānots visai blīvi.

Ir izaicinājums atgriezties uz skatuves pēc otrā bērna piedzimšanas. Jūtu to, ka grūti ir salikt visu kopā. Jau ar pirmo bērnu ir grūti ceļot un dziedāt, bet ar otro - ir ko turēt," norāda operdziedātāja Elīna Garanča.

Jautāta, kā tagad skan balss, operdziedātāja atklāj: "Es to nedaudz modelēju. Es jūtu, ka ar dzīves pieredzi un zināmu vecumu, ar bērnu piedzimšanu tā ir mainījusies - ar savādāku tembru, savādāku krāsu. Pašlaik arī repertuārs sāk mainīties, gribas jaunus izaicinājumus un jaunus uzdevumus. Balss ir palikusi apaļāka, stiprāka, sievišķīgāka, tāda impozanta. Tā vēl nedaudz jāsavāc. Ja grib daudz dziedāt jaunu repertuāru, tā ir jāuzliek uz diētas. Pie tā es pašlaik strādāju."

Vēl šajā laikā Elīna Garanča par savu radošo dzīvi ir uzrakstījusi grāmatu vācu valodā, kas Vācijā jau kļuvusi par bestselleru, ierakstījusi jaunu albumu un tūlīt dosies uz koncertiem Getvikā, Austrijā, kur iedibinājusi savu festivālu.

Svarīgākais šobrīd ir festivāls Garanča un draigi, kas notiks jau septīto gadu Austrijā, divās pilsētās, tad ir Zalcburgas koncerti - izpildījums operā "Favorīte", kas mani ir jauna partija, bet oktobrī iznāks mans disks, kas tika ierakstīts ar Latvijas Radio kori, līdz ar to būs arī turneja oktobrī," par saviem nākotnes projektiem stāsta operdziedātāja Elīna Garanča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti