Kultūras ziņas

Kalnciema kvartālu pieskandina mantras

Kultūras ziņas

Kuldīgā spriež par mākslas un naudas attiecībām

Garanča dziedās kopā ar Hvorostovski

Elīna Garanča dziedās kopā ar izcilo baritonu Hvorostovski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Opermākslas cienītājus trešdienas, 29.jūnija, vakarā gaida izcils muzikāls piedzīvojums – pirmo reizi uz Dzintaru koncertzāles skatuves kopā kāps tādas personības kā mūsu Elīna Garanča un slavenais Krievijas baritons Dmitrijs Hvorostovskis.

 

Pirmo reizi Elīnas Garančas un Dmitrija Hvorostovska satikšanās uz skatuves notika pērnā gada rudenī, projektā “Hvorostovskis un draugi” Maskavā un Sanktpēterburgā. Par vienu no mūsdienu izcilākajiem baritoniem pasaulē Elīna Garanča spēj izteikties tikai ar sajūsmu. Savukārt Hvorostovskis nekautrējās lielīt Elīnas talantu un panākumus.

"Viņš ir fantastisks mākslinieks, fantastisks cilvēks un pat draugs, varētu teikt," sacīja māksliniece.

"Daudzu gadu garumā es ne tikai zināju par Elīnas eksistenci, es pielūdzu un apbrīnoju to mākslu, ko rada Elīna. Es uzskatu, ka viņa ir izcilākais mecosoprāns, kas patlaban eksistē," teica Hvorostovskis.

Dmitrijas Hvorostovskis par Elīnu Garanču
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

Programmā ar Kauņas Simfonisko orķestri un Konstantīnu Orbeljanu pie diriģenta pults iecerēts atskaņot Verdi, Belīni, Bizē, Čaikovska un citu izcilu komponistu ārijas un duetus.

"Muzikāli skatījāmies tā, lai viņš var parādīt to, ko viņam gribētos un to, ko mēs kopā varētu padziedāt, jo ir zināms repertuāra ierobežojums. Viņš ir ļoti fleksibls un kaut kā tā tiešām sanāca, - ko es gribēju dziedāt, viņš jau kādreiz ir dziedājis, savukārt to, ko viņš gribēja dziedāt, ļoti labi sakļāvās kopā ar manām vēlmēm," atzina Garanča.

"Dabīgi, ka cilvēks, kāds viņš ir, tāds viņš arī sevi izrāda uz skatuves. Viņu tur labāk var ieraudzīt, atliek vien ko iedomāties, skatītājs to uzreiz redz. Mana mūža garumā tas viss ir kristalizējies un pieņēmis konkrētu formu. Skatuve ir svēta vieta, lai būtu uz skatuves, māksliniekam ir pacelties virs ierastās realitātes. Tikai tad notiek savienošanās ar publiku," teica mākslinieks.

Trešdienas vakara koncertu dzirdēt klātienē būs iespēja vien tiem, kam laimējās nopirkt biļetes, kas šobrīd ir izpārdotas. Bet Elīnu Garanču jaunā programmā ar Raimondu Paulu būs iespēja dzirdēt 18. septembra koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti