Dzintaru koncertzālē norisināsies Ziemassvētku festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 16.decembra līdz 7.janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies pirmais Ziemassvētku festivāls, kurā uzstāsies izcili Latvijas un ārzemju mākslinieki. Latvijas Radio koris kopā ar Rīgas zvanu ansambli "Primus" diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā festivālam sagatavojuši īpašu programmu - "Nakts lūgšana", kas Dzintaru koncertzālē izskanēs 19.decembrī plkst.19.

Mūzikas dižgarus Arvo Pertu un Valentīnu Silvestrovu vieno līdzīga garīga dimensija un klusuma valdzinājums, taču Silvestrova liriķa būtība iepretim Perta askētiskajam caurspīdīgumam iezīmē katra atšķirīgās personības šķautnes. Perta mūzikas zvaniņu tintinnabuli Rīgas zvanu ansambļa "Primus" izpildījumā satiksies ar Latvijas Radio kora balsīm, ļaujot klausītājiem iespēja dzirdēt arī daļu no tikko iznākušā Latvijas Radio kora ierakstu albuma, kas veltīts Valentīna Silvestrova mūzikai.

Pirmais Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivāls no 16.decembra līdz 7.janvārim klausītājiem piedāvās krāšņu muzikālo programmu - sākot ar šarmanti liegiem franču šansoniem, Raimonda  Paula un Gijas Kančeli kino mūzikas, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Sebastiana Baha un Pētera Čaikovska melodiskajiem skaņdarbiem, līdz  Arvo Perta un Valentīna Silvestrova sirds mūzikai un Pareizticīgo Ziemassvētku nakts dziedājumiem.

Koncertos piedalīsies gan pašmāju, gan ārzemju mākslinieki - Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, akardeoniste Ksenija Sidorova, vijolnieks Raimonds Ozols ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu koris, kontrabasists Gunārs Upatnieks, dziedātājs Ralfs Eilands, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, čellists Valters Pūce, dziedātāja Annija Putniņa, "Sinfonietta Riga" stīgu grupa un citi, bet festivālu atklās viesi no ASV - "Grammy" balvas ieguvēji - Losandželosas ģitāristu kvartets.

Vairāki koncerti Ziemassvētku festivālā būs īpaši veltīti arī bērniem. Ziemassvētku festivāla laikā, no 16. līdz 20.decembrim no plkst. 18 līdz 23, pie Dzintaru koncertzāles būs skatāms arī gaismas un skaņas šovs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti