Diriģents Jansons saņemto balvu novēl jaunas koncertzāles celtniecībai Minhenē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulslavenais latviešu diriģents Mariss Jansons, kurš otrdien tiks apbalvots ar Ernsta fon Sīmensa balvu, tās prēmiju 250 tūkstošus eiro (apmēram 175 tūkstošus latu) novēl jaunas koncertzāles būvniecībai Minhenē. Tā Jansons pavēstīja balvas saņemšanas ceremonijā Minhenē.

Jansons skaidroja, ka neviena Minhenes koncertzāle pašlaik nav akustiski prefekta un arī pašam orķestrim nav savas zāles, tāpēc viņš saņemtās balvas prēmiju novēl šim mērķim.

Ernsta fon Sīmensa balva, kuru par mūža ieguldījumu saņēmis Jansons, tiek dēvēta par mūzikas pasaules Nobela prēmiju. Saņemot balvu, Jansons sacīja, ka jūtas pagodināts, jo šo apbalvojumu saņēmusi virkne pasaules slavenību, to skaitā čellists Mstislavs Rostopovičs, austriešu diriģents Herberts fon Karajans, amerikāņu komponists, diriģents un pianists Leonards Bernsteins, izraēliešu pianists un diriģents Daniels Barenboims. „Es sāku domāt, varbūt es tiešām esmu labs diriģents,” ar smaidu piebildis Jansons.

Ceremonijā koncertu sniedza Jansona vadītais Bavārijas Radio simfoniskais orķestris.

Ernsta fon Sīmensa prēmija katru gadu godina kādu komponistu, muzikantu vai muzikologu, paužot atzinību par viņa izcilo ieguldījumu savā profesijā.

Ernsta fon Sīmensa fonds šogad apbalvo arī trīs komponistus - šveicieti Davidu Filipu Hefti, kanādieti Semiju Musu un serbu Marko Nikodijeviču.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti