Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Intu Šabohu

Intervija ar Haraldu Bārzdiņu un Agru Bērziņu

Diriģents Haralds Bārzdiņš: Pūtēju orķestri pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir krietni auguši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pūtēju orķestru izaugsme pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas ir uzskatāma par lielu sasniegumu, uzskata Haralds Bārzdiņš, jauniešu pūtēju orķestra "Auseklītis" diriģents.

Kā ziņots, teju 40 labākie skolēnu pūtēju orķestri no visiem novadiem piektdien, 5.maijā, pieskandinās Ķīpsalas halli 8. Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru salidojuma koncertā “Vienā elpā”.

"Šis koncerts ir veltīts Latvijas simtgadei, un "Vienā elpā" tiks izspēlēti latviešu komponistu skaņdarbi - gan aranžijas, gan oriģināldarbi. Sākot jau no brīvības cīņu laikiem līdz pat mūsdienām," stāsta Agra Bērziņa, Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības satura direktore.

"Pūtēji vienmēr ir bijuši svarīgi visos laikos. Un Brīvības cīņās pūtēji bija tie, kas pirmie uzmundrināja visus," norāda Bērziņa.

Tikko noslēgušās fināla sacensības, kurās varēja redzēt, ka orķestri ir krietni auguši. Pūtēju orķestru izaugsme pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas ir uzskatāma par lielu sasniegumu, stāsta Haralds Bārzdiņš, jauniešu pūtēju orķestra "Auseklītis" diriģents.

"Muzicēšana vairs nav tā, kā tautā domā - ka pūtēji ir tikai zaļumballēs. Var teikt, ka ejam arvien dziļāk saturā, formā, skaņdarbos - tas viss ir nesalīdzināmi audzis," viņš norāda.

"Un pats būtiskākais, manuprāt, ir tas, ka augusi katra dalībnieka inteliģences pakāpe - cieņa pret savu kolēģi, cieņa pret diriģentu, cieņa pret savu valsti," stāsta Bārzdiņš. 

Iepriekšējais skolēnu pūtēju orķestru salidojums notika 2012.gadā Jelgavā.

Agra Bērziņa vēl atgādina, ka ceturtdien, 4.maijā, pulksten 14 notiks arī pūtēju koporķestra koncerts pie Brīvības pieminekļa. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti