Rīta Panorāma

Vēsturiska izstāde - "F5 KKK [klubu klipu kolekcija]"

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar finanšu ministri Danu Reiznieci – Ozolu

Latvijā viesosies vijolnieks Deivids Garets

Decembrī ar ļoti personisku koncertu «Arēnā Rīga» uzstāsies vijolnieks Deivids Garets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

8.decembrī ar ļoti personisku koncerttūres “Explosive - Live” priekšnesumu "Arēnā Rīga" uzstāsies viens no mūsdienu labākajiem vijolniekiem - vācietis Deivids Garets.

Deivids Garets ir divreiz labojis Ginesa rekordu, visātrāk nospēlējot virtuozo Nikolaja Rimska-Korsakova skaņdarbu "Kamenes lidojums". 11 gadu vecumā no Vācijas prezidenta dāvanā saņēmis savu pirmo Stradivāri vijoli un filmā “Sātana vijolnieks” atveidojis leģendāro Nikolo Paganīni.

"Šī tūre man ir ļoti personiska, jo liela daļa manas programmas ir manas oriģinālkompozīcijas, bet, protams, savienojumā ar klasiskajām melodijām, rokenrolu un citu stilu apdarēs," intervijā Latvijas Televīzijai pirms koncerta Minhenē saka Deivids Garets. "Tā ir tiešām aizraujoša programma."

Garets atzīst, ka muzikāli gaidāmais koncerts ir lielākais piedzīvojums, kāds viņam vispār ir bijis.

"Mūzika rodas galvā. Ideja var piedzimt jebkurā laikā, un atliek tai vienkārši sekot," atklāj mūziķis. "Manā sirdī viss sākas no klasiskās mūzikas. Tā ir mūzika, ar ko es uzaugu, ko es mīlu, un ar to es mostos katru rītu."

Runājot par savām oriģinālkompozīcijām, Garets stāsta, ka katra no tām ir rakstīta pilnīgi atšķirīgā stilā. Pēc mūziķa domām, garlaicība nogalina mākslu, tāpēc viņš visu laiku meklē ko jaunu un nodarbina sevi ar jaunā meklējumiem. Koncertos, kuros ir daudz pirotehnikas, viņš spēlē Francijā taisītu vijoli, bet klasiskās mūzikas koncertos - "ir pagodināts" spēlēt Stradivāri vijoli, kura būvēta 1716.gadā. Garets atklāj, ka tā gan nav tā pati vijole, kuru viņam 11 gadu vecumā dāvinājis Vācijas prezidents.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti