Rīta Panorāma

Intervija ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Rīta Panorāma

Intervija ar Intu Teterovski , kora "Balsis" diriģentu

Brīvie putni solo lidojumā – festivālā Windstream

Brīvie putni solo lidojumā lidos festivālā «Windstream»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pavasara festivālā "Windstream" orķestris "Rīga" 6.aprīlī uzstāsies koncertā ar nosaukumu “Brīvie putni solo lidojumā”, kas aizgūts no komponista Skota Makalistera darba “Freebirds”.

Brīvie putni ir orķestra „Rīga” koncertmeistari. Viņi koncertā kļūst par solistiem. Aktīvie perkusionisti Valters Līcis un Normunds Everts atskaņos koncertu perkusijām un pūtējorķestrim.

„Sitamā mūzika ir ļoti tēlaina. Tas skaņdarbs ir ļoti krāsains. Kā jau sitamie - timpāni savās izpausmēs mēdz būt ļoti spēcīgi, skaļi, ritmiski un atraktīvi,” uzsver perkusionists  Valters Līcis.

„Reizēm sitēji izvirzās priekšplānā, kas reizēm nav tīkami solistiem, sitēji tiek pamanīti visvairāk,” uzskata  perkusionists Normunds Everts.

Koncerta programmu iestudē diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Arī viņš ir bijis orķestra mākslinieciskais vadītājs. Solisti būs Anete Toča (flauta), Raivo Lallo (klarnete) un Jānis Tretjuks (klarnete), kuri atskaņos Makalistera darbu “Freebirds”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Reta iespēja būs arī dzirdēt eifonija skanējumu – solists Jānis Pusplatais.

„Visi šie solisti ir vadošie mūziķi savās grupās, un tā vienmēr ir bijusi diriģenta labā roka. It īpaši, kad atgriezies pēc ilgāka laika, kad nav ikdienas darba attiecības. Mēs jūtamies brīvi savā lidojumā un es viņiem ļauju vaļu, un viņi atbalsta manas idejas un mēs jūtamies vienots vesels,” uzsver diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Klausītāji vairāk nekā pēc 30 gadiem dzirdēs orķestra dibinātāja Gunāra Ordelovska pirmo daļu no simfonijas pūtējorķestrim. Ordelovskim šogad būtu apritējuši 90 gadi.

“Meklējot viņa ļoti bagātajā mantojumā, mēs uzdūrāmies tādam darbam, kā 1985.gadā sacerētajai simfonijai pūtējorķestrim, kas liekas neticami – 1985.gads un simfonija: četrās daļās, vairāk nekā pusstundu. No šīs simfonijas skanēs pirmā daļa,” skaidro orķestra ”Rīga” direktore Ilona Breģe.

6.aprīļa koncerts “Brīvie putni solo lidojamā” Lielajā ģildē arī piesaka orķestra 45.dzimšanas dienu, kas apritēs jūnijā.

Jau vēstīts, ka tieši Makalistera opuss “Merkūrijs uz mēness” orķestrim “Rīga” atnesa skatītāju balvu Lielās mūzikas balvas ceremonijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti