Britu mūziķis Midltons rada «iemigšanas albumu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 16.martā, atzīmē Pasaules miega dienu, kas atgādina par nepieciešamību labi izgulēties. Taču daudzus cilvēkus naktī nomoka bezmiegs. Tā vietā, lai glābiņu meklētu miega zālēs, ir iespēja klausīties mūziku. Britu mūziķis un dīdžejs radījis īpašu albumu, lai palīdzētu cilvēkiem iemigt.  

Britu mūziķis Toms Midltons deviņdesmitajos gados spēlēja elektroniskā popa plates daudzās klubu ballītēs. Bet tad viņš kļuva par tēvu un piedzīvoja daudzas bezmiega naktis. Tāpēc tagad sadarbībā ar pasaules mūziķiem radījis mūzikas albumu miegam.

Albumā iekļautie skaņdarbi uzbur vasaras sajūtu, fonā jūtama pludmales atmosfēra, dzirdami okeāna šļaksti. Albumu ir ieteicams klausīties stundu pirms miega un diezgan klusu.

“Vispirms es cenšos klausītāju nomierināt ar skaņām un vārdiem. Tad ar augstākiem mūzikas toņiem es cenšos panākt, lai cilvēks patiešām ieklausās mūzikā un novērš uzmanību no savām raizēm un bažām,” par savu mūziku saka mūziķis Toms Midltons.

“Pēc tam cenšos panākt, lai cilvēks atslēdzas un vairs neklausās. Gribu palēnināt sirdsdarbību un samazināt stresa līmeni. Tas ir atmosfēras un dabas skaņu krustojums, un mūzika ir stohastiska – tā neatkārtojas, tu nevari paredzēt mūzikas ritmu,” stāsta Midltons.

Bezmiegs, tāpat kā nervozitāte un pārāk ilgstošs miegs ietekmē mūsu ķermeņa imūnsistēmu, kas savukārt var saīsināt dzīves ilgumu un palielināt aptaukošanās un sirdstrieku risku. Ārsti vēl strīdas, cik daudz stundas naktī jāpavada guļot, taču skaidrs ir viens – ja no rīta pamosties noguris un visu dienu sapņo par snaudu, visticamāk, miega ir par maz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti