«Blagovest» ieguvis «Grand Prix» Āzijas koru olimpiādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” ar panākumu atgriezies no Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādes, kas norisinājās oktobra beigās Šrilankā.

Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiāde (Asia Pacific Choir Games) ir viens no lielākajiem koru forumiem pasaulē, kas savu vēsturi sācis 2007. gadā Džakartā. 2017. gadā Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiāde norisinājās Kolombo, Šrilankā. Latviju Āzijas starptautiskajā koru forumā pārstāvēja Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” diriģenta Aleksandra Brandava vadībā.

Kamerkoris “Blagovest” IV Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādē ieguva konkursa žūrijas visaugstāko novērtējumu, kā arī iekaroja nedalītas klausītāju simpātijas. Ar lielu saviļņojumu un publikas ovācijām olimpiādes noslēguma apbalvošanas ceremonijā kora “Blagovest” izpildījumā izskanēja Latvijas valsts himna. Kamerkora “Blagovest” izcīnītais “Nāciju Grand Prix Colombo 2017” uzskatāms par vienu no nozīmīgākajiem Latvijas koru panākumiem starptautiskajā arēnā.

Nākamā iespēja vērot tik liela mēroga pasākumu koru mūzikas pasaulē būs 2018. gada vasarā Dienvidāfrikā Pasaules koru olimpiādē 2018 (World Choir Games 2018), uz kuru jau ir reģistrējušies dalībnieki. Nākamais "Nāciju Grand Prix" ieplānots 2019. gada augustā Gēteborgā, Zviedrijā.

2017. gads korim “Blagovest” ir bijis īsts "Grand Prix" laiks: Eiropas koru olimpiādē izcīnīti divi augstākie apbalvojumi - "Grand Prix" un "Nāciju Grand Prix" kategorijā “sakrālā mūzika a cappella”, savukārt Šrilankā “Blagovest” izcīnījis augstāko konkursa godalgu - "Nāciju Grand Prix".

Koris “Blagovest” dibināts 1990. gadā ar mērķi izpildīt un popularizēt pareizticīgo garīgās mūzikas šedevrus. Kora vadītājs un dibinātājs, mūzikas maģistrs Aleksandrs Brandavs, būdams arī Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas baznīcas reģents, ir veltījis pareizticīgo mūzikai bezmaz 30 gadus sava mūža. Tuvojoties 30 gadu jubilejas slieksnim, koris “Blagovest” savā profesionālajā bagāžā ir uzkrājis desmitiem Latvijas un starptautisku balvu un atzinumu, septiņus ierakstītus kompaktdiskus un plašu klāstu sadarbības projektu ar pazīstamiem solistiem, koriem un komponistiem gan Latvijā, gan ārzemēs. Pēc atgriešanās no koru olimpiādes Šrilankā koris “Blagovest” turpinās darbu, gatavojoties saviem topošajiem tradicionālajiem koncertiem ar pareizticīgo Ziemassvētku un Lielā gavēņa dziedājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti