Baltijas valstu simtgadi ieskandinās etnomūzikas koncerta «Baltijas skaņas» tiešraide

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien, 22. janvārī, gaidāms aizraujošs muzikāls notikums – no plkst. 19.00 ar etnomūzikas koncerta "Baltijas skaņas" Eiroradio tiešraidi Igaunijas, Latvijas un Lietuvas sabiedrisko mediju klasiskās mūzikas raidstacijas Tallinā, Rīgā un Viļņā ieskandinās trīs Baltijas kaimiņvalstu simtgadi.

Visas raidstacijas, toskait Latvijas Radio 3 - "Klasika", šo notikumu piedāvās baudīt ne tikai radioviļņos, bet arī videotiešraidē, kas "Klasikas" gadījumā būs pieejama tīmekļa vietnē klasika.lsm.lv, bet studijas koncerta apmeklētājiem – arī videoekrānā. Koncerta videotiešraidi no Latvijas Radio 1. studijas piedāvās arī LSM.lv.

Baltijas etnomūzikas vakaru plkst. 19.00 uzsāks mums labi pazīstamā igauņu dziedātāja, vijolniece un komponiste Mārja Nūta. Viņas daiļrade pārsteidz ar neordināru muzicēšanas mākslu – tā sakņojas Ziemeļigaunijas tautas melodijās, bet apvienojumā ar elektroniku rada laikmetīgu un fascinējoši mītisku skaņu telpu. Mārja Nūta koncertējusi Eiropā (vairākkārt arī Latvijā), ASV, Kanādā, Austrālijā. Projektam "Baltijas skaņas" viņa piedāvās savu soloprogrammu, kas tiks atskaņota Igaunijas sabiedriskā medija koncertstudijā Tallinā.

Mārja Nūta
Mārja Nūta

Plkst. 19.40 sekos tiešraides koncerts Latvijas Radio I studijā, ko vadīs Gita Lancere. Mūsu valsti šajā projektā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu pārstāvēs etnomūzikas apvienība "Brāļi un māsas", atskaņojot kompozīcijas no sava debijas albuma "Divējādi" (2016).

Grupas "Brāļi un māsas" sastāvu veido Latvijā labi pazīstami mūziķi: Kristīne Kārkle-Kalniņa, Edgars Kārklis, Artis Orubs, Ilze Grunte, Andris Grunte, un ansambļa nosaukums nebūt nav nejaušība: gan Kristīne un Edgars, gan Ilze un Andris ir brālis un māsa, kuri kopā muzicē kopš agras bērnības. Arī pārējie mūziķi – Gatis Gorkuša, Kristaps Lubovs un Mārtiņš Miļevskis, kuri piedalījušies programmas tapšanā un piedalīsies arī koncertā, lieliski iederas šajā brāļu un māsu kompānijā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šī koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās), vai pa e-pastu [email protected] (vietu skaits ierobežots). Ieeja koncertā – bez maksas.

Savukārt plkst. 20.20 tiešraidē no Viļņas baudīsim 1991. gadā dibinātās lietuviešu rokgrupas „Skylė” koncertu, kas notiks Lietuvas sabiedriskā medija koncertstudijā.

Skylė
Skylė

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti