Baltijas ceļa 25.gadadienā notiks festivāls «Via Baltica»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vēsturiskās akcijas "Baltijas ceļš" 25.gadadienā ceturto gadu pēc kārtas Liepājā un otro reizi arī Kuldīgā notiks kamermūzikas festivāls "Via Baltica".

Kamermūzikas festivāls "Via Baltica" no 14. līdz 30.augustam pulcēs vairāk nekā 20 mūziķus sešos dažādos koncertos - Liepājā notiks četri, bet Kuldīgā trīs no festivāla pasākumiem.

Festivāls tiks atklāts ar koncertu Latvijas baroks 14.augustā Liepājā, "Promenade Hotel" Hika zālē. Tajā piedalīsies baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solistu grupa diriģenta Māra Kupča vadībā, atskaņojot Latvijas vēsturiskajā teritorijā tapušo baroka mūziku - kompozīcijām, kas pieskaitāmas pie Eiropas izcilākajiem sava laika sasniegumiem mūzikā.

Festivālā "Via Baltica" varēs gan ieklausīties vēsturiskās baroka skaņās un baudīt Jāzepa Vītola un Ludviga van Bēthovena stīgu kvartetus, kas stāsta par 19.gadsimta nogales muzikālās inteliģences vakarēšanu Sanktpēterburgā un Bēthovena iedvesmas avotiem, gan novērtēt klasisko instrumentu un neikdienišķas mūzikas mijiedarbību, kad par skaņas avotu kļūst tādi saimnieciski priekšmeti kā katli, pannas un karotes.

Festivālā gaidāmi arī pirmatskaņojumi, kas veidoti kā individualizēta mākslinieciska refleksija par Latvijas melnajiem stārķiem, tiem pārlidojot dažādas zemes, projektā "Melnais stārķis: dzīvības lidojums" un baltiešu un ziemeļvalstu augsti profesionālās koru dziedāšanas iedvesmotas ansambļa kompozīcijas.

Festivāls noslēgsies ar Latviešu un skandināvu tautu mūziku Gunāra Rozenberga arnažējumos maģiskajā uguns naktī Liepājas pludmalē.

"Via Baltica" programma pieejama festivāla mājas lapā. Lielākā daļa koncertu pieejami bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti