Baha kamermūzikas festivālu atklās Austrijas un Vācijas baroks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

13. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu 2.novembrī pulksten 19.30 Mazajā Ģildē atklās Austrijas Baroka kompānija (Austrian Baroque Company), kas izcilā blokflautista Maikla Omana vadībā piedāvās klausītājiem Austrijas un Vācijas baroka mūziku.

Eksplozīva muzicēšanas maniere, fantastiska blokflautas spēle un baroka ritms – tā varētu raksturot "Austrian Baroque Company", kas ieguvusi starptautisku atzinību, saņēmusi uzslavas un daudzas balvas par kompaktdiskiem kopš savas dzimšanas dienas 2001.gadā.

Virtuozais un temperamentīgais ansamblis apvieno kamermūzikas speciālistus, kas mācījušies vadošajās Eiropas mūzikas augstskolās un spēlē vēsturiskos mūzikas instrumentus. Viņu repertuāra centrā ir plašais 17. un 18.gadsimta instrumentālās un vokālās mūzikas dārgumu klāsts. Pēc ilggadīgas sadarbības ar Austrijas raidorganizāciju 2009.gadā ansamblis nodibināja kontaktus ar "Sony Music", izdodot diskus „Exit Baroque" un Hendeļa „Deviņas vācu ārijas" ar spāņu soprānu un "Echo" balvas ieguvēju Nuriju Rialu (Nuria Rial).

"Austrian Baroque Company" dibinātājs, direktors, garīgais iedvesmotājs, solists un diriģents ir viens no pasaules labākajiem blokflautas virtuoziem Maikls Omans. Ansambļa sastāvā koncertā uzstāsies arī Tomass Boisens (teobra, baroka ģitāra), Bālašs Mate (čells) un Martina Šobersbergere (klavesīns).

Baha kamermūzikas festivāla Rudens ciklu turpinās "Collegium Vocale Gent" uzstāšanās Sv. Jāņa baznīcā 24.novembrī un "Le Concert des Nations" 8.decembrī Lielajā Ģildē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti