Ar programmu «Mirklis mūžības» Rīgā viesosies kori no ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 10.martā, plkst.18 Rīgas Sv.Pētera baznīcā uz koncertu “Mirklis mūžības” aicina Ričmondas universitātes kori no ASV Virdžīnijas štata. Rīgā viesosies divi kori - jauktais koris "Schola Cantorum" un universitātes sieviešu koris, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji.

Ričmondas universitāte ir sena, plaša un sazarota mācībiestāde, kurā dažādas zinības apgūst gandrīz četri tūkstoši studentu no visas pasaules. Lielā cieņā te ir arī mūzika un muzicēšana, ko šoreiz pārstāvēs jauktais koris "Schola Cantorum" un universitātes sieviešu koris.

Abu koru repertuārs koncertā būs apjomīgs un daudzveidīgs, sākot no Johana Sebastiāna Baha, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi un citu komponistu garīgās mūzikas opusiem, beidzot ar mūsdienu ASV komponistu darbiem un Baltijas koru kultūras paraugiem. Baltijas kormūziku pārstāvēs gan Latvijas skaņraži Aldonis Kalniņš un Ēriks Ešenvalds, gan Veljo Tormiss no Igaunijas un Kristina Vasiļauskaite no Lietuvas. Koncertā skanēs arī amerikāņu spiričueli un tautasdziesmas.

Diriģents Džefrijs Rīls strādā Ričmondas universitātē kopš 1995.gada, viņš ir profesors, universitātes mūzikas nodaļas vadītājs, kurš pasniedz gan kordiriģēšanu, gan arī dziedāšanu plašā spektrā (solo dziedāšana, ansambļi un kori). Džefrija Rīla diriģenta rokrakstam raksturīga muzikalitāte, vitalitāte un skaņas ekspresija. Savukārt universitātes sieviešu kora vadītājam Deividam Pedersenam ir ļoti bagāta pieredze sadarbībā ar dažādiem jauniešu koriem un ansambļiem gan baznīcas darbā, gan laicīgajā muzicēšanā.

Koncertmeistare Mērija Beta Beneta ir plaši pazīstama atskaņotājmāksliniece, improvizatore un komponiste. Viņa kopā ar koriem muzicē gan kā ērģelniece, gan kā pianiste, liekot lietā savas apjomīgās zināšanas dažādu laikmetu un žanru mūzikā.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti