Ar lielkoncertu «Simfonijas un pasakas» Pēterbaznīca atdzīvosies interesantā veidā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Svētā Pētera baznīcā sestdien notiks Eiropas vadošo koru nedēļas lielkoncerts "Simfonijas un pasakas". Tajā piedalīsies izcili viesu kori no Vācijas un Dānijas, kā arī  Latvijas Radio koris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. 

Līdzās 20.gadsimta kora mūzikas kanonam koncerts piedāvās arī divus latviešu komponistu jaundarbus, abi tapuši iedvesmojušies no pasakām, stāsta diriģents Sigvards Kļava.

 „Tās būs divas pasakas: Kārļa Skalbes „Sirmās dvēseles” un inuītu pasaka „Pirmās asaras”. Pirmo ir rakstījusi Līga Celma Kursiete, otro - Ēriks Ešenvalds. Tās baznīcā muzikālā ziņā ienesīs tādu ļoti interesantu un mītisku stāstu, ko papildinās Roberta Rubīna vizuālie akcenti. Pēterbaznīca atdzīvosies ārkārtīgi interesantā veidā,” saka Sigvards Kļava.

Jau ziņots, ka lielkoncertā piedalīsies "Rias" kamerkoris no Berlīnes, Dānijas Nacionālais vokālais ansamblis, Latvijas Radio koris, kā arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģenti būs Sigvards Kļava, Hanss Kristofs Rādemanis un Markuss Krīds.

Hansa Kristofa Rādemaņa vadībā kori satiksies Igora Stravinska "Psalmu simfonijā", kurā, paša autora vārdiem, viņš esot "simfonizējis psalmu dziedājumus". Koncertā skanēs arī Olivjē Mesiāna, Luidži Nono un Ģērģa Ligeti skaņdarbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti