Ar koncertu suminās diriģentu Paulu Kveldi 90 gadu jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šodien, 4. martā, pulksten 16.00 Mūzikas akadēmijā ar vērienīgu koncertu svinēs kordiriģenta, Dziesmu svētku virsdiriģenta un akadēmijas ilggadēja pedagoga Paula Kveldes 90 gadu jubileju.

Viens no koncerta veidotājiem diriģents Edgars Vītols uzskaita - koncertā piedalīsies vīru kori “Absolventi” un “Silcvicola”, senioru koris “Kamene” no Lielvārdes, viesi no Igaunijas – Tartu vīru koris “Gaudeamus” un dziedošā Vītolu ģimene.

Koru izpildījumā skanēs Paula Kveldes iecienītākās oriģināldziesmas, kā arī paša diriģenta veidotās latviešu tautasdziesmu apdares.  Koncerta programmā ieļautie skaņdarbi ir labi zināmi un skatītāju iecienīti, taču kā īpašs pārsteigums būs Paula Kveldes skaņdarba pirmatskaņojums koncerta noslēgumā.

''Viņš izveidojis triju latviešu tautas dziesmu ciklu, veidojis apdari latgaliešu tautas dziesmām, kas būs pirmatskaņojums šovakar ar nosaukumu ''Latgales pavasara balsis'','' stāsta Vītols.

Diriģents Edgars Vītols
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

Pauls Kvelde ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris (1997), virsdiriģents XVIII-XXIV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos, Baltijas starptautiskajos studentu dziesmu svētkos Gaudeamus,  kā arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, piedalījies novadu dziesmu svētkos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti