Rīta Panorāma

Intervija ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski

Rīta Panorāma

Piekļuve internetbankām būs sarežģītāka

Intervija ar dziedātāju Lindu Leen

Ar dziesmu «Who Is In Charge» Linda Leen «Supernovā» aicinās būt atbildīgiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dziesma “Who Is In Charge”, ar ko dziedātāja Linda Leen piedalīsies konkursā “Supernova”, pagājušonedēļ nāca klajā kopā ar mākslinieces trešo solo albumu “Digital Church”. Kopā ar producentu Gati Zaķi jaunajā albumā apvienoti indī un popmūzikas stili.

 

“Mēs tomēr centāmies, lai tas ir kā tāds viens romāns ar vairākām nodaļām,” runājot par jauno albumu, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāsta Linda Leen. “Gatis Zaķis, kas ir producents, ir indī mūzikas pārstāvis, un es kā hameleons esmu popmūzikas pārstāve. Šīs sadaļas sakausēt bija mans mērķis, ko es arī izdarīju.” Kā radošais iniciators albuma tapšanā esot piedalījušies arī džeza mūziķi.

Atbildi uz dziesmā “Who Is In Charge” uzdoto jautājumu Linda Leen atrod pašā tekstā: mēs esam atbildīgi. Viņa pastāsta, ka dziesmas ideja radusies pirms apmēram četriem gadiem, kad kādā lielveikalā Linda palīdzējusi vecai kundzei, kurai pietrūcis naudas, lai samaksātu par pirkumiem. Dziedātāju saviļņojušas viņas pateicības pilnās acis un ilgā pateikšanās. “Tajā brīdī iedomājos, cik dažkārt maz no mums prasa kādam iedot ļoti daudz,” dziedātāja atminas. “Dziesma ir par to, ka mums katram ir izvēle, kā mēs dzīvojam, kā attiecamies pret pasauli, dabu, valsti, saviem līdzcilvēkiem. Varbūt ar aicinājumu izkāpt no iedomātas nolemtības vai upura lomas.” Par to esot gan šī dziesmas, gan viss albums kopumā.

Videoklips dziesmai tapis Ķemeru mežā, tā režisors ir Uģis Olte. Filmēšana notikusi diezgan ekstrēmos apstākļos: mīnus 12 grādos un lielā vējā.

Komentējot savu dalību šī gada “Supernovā”, dziedātāja izvēli piedalīties pamato ar to, ka gan nacionālās atlases kārtas, gan “Eirovīzija” pēdējos gados augušas tehniskā un saturiskā ziņā. Mudinājusi arī pēdējos gados ievērojamo mākslinieku piedalīšanās, piemēram, Džastina Timberleika uzstāšanās. Ir bijusi vēlme piedāvāt dziesmu pēc iespējas lielākai auditorijai: “Šis ir tas instruments, ar ko reizi gadā varam aizsūtīt starptautiski sagatavojušos mākslinieku. (..) Mūsu māksliniekiem katru gadu ir aizvien lielāka iespēja atrast savu auditoriju ārpus Latvijas.”

Kā jau ziņots, Linda Leen ar dziesmu “Who Is In Charge” piedalīsies konkursā “Supernova”.  LTV1 ēterā “Supernova 2017” sagatavošanās raidījumi "Aizkulises" un "Dalībnieku atlase"  būs skatāmi 22. un 29. janvārī, savukārt konkursa norise tiešraidēs LTV1 - 5., 12., 19. un 26.februārī.

Pirmais albumā iekļautais singls “Beyond Velvet Skin” klajā nāca jau pērnā gada 24. novembrī. Martā Linda Leen dosies arī koncertturnejā.

Koncerti gaidāmi:

  • 11.martā Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē,
  • 16.martā koncertzālē "Palladium" Rīgā,
  • 19.martā Vidzemes koncertzālē "Cēsis",
  • 26.martā koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti