Kultūras ziņas

Operā jauns "Jevgeņijs Oņegins"

Kultūras ziņas

Latviešu darbi Indijas mākslas biennālē

Iznāk Imanta Kalniņa mūzikas albums

Albumā iekļauj mazzināmas un jaunas Kalniņa dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rēzija Kalniņa kopā ar draugiem līdzīgi kā pērn uzstāsies Latvijā ar koncertprogrammu “Meklētāja roze”, kurā tiek atskaņotas līdz šim maz zināmas Imanta Kalniņa dziesmas. Šogad tika nolemts laist klajā arī albumu, kurā iekļautas gan koncertos skanējušas dziesmas, gan jauni Imanta Kalniņa skaņdarbi.

Koncertprogrammā “ Meklētāja roze” iekļautas līdz šim nedzirdētas vai reti atskaņotas Imanta Kalniņa dziesmas ar latviešu dzejnieku Kārļa Skalbes, Veltas Tomas, Valdas Moras un Jāņa Poruka vārdiem. Mūzikai akustisko versiju aranžējuši grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs un diriģents Ainārs Rubiķis.

"Tā kā Imants Kalniņš pēc būtības ir ļoti melodisks un, es pat teiktu, romantisks un filozofisks komponists, mums tādā ziņā nebija grūti, jo mēs ar Aināru [Rubiķi] arī esam romantiķi un melodiķi, un mūs šī mūzika ļoti uzrunāja, un tas darbs nāca ļoti, ja var teikt, viegli," stāsta komponists un dziesmu aranžējumu autors Jānis Aišpurs.

Koncerti dažādās Latvijas pilsētās jau sāksies 13.decembrī un turpināsies līdz gada nogalei.

"Tā galvenā dāvana, ko es saviem draugiem, ģimenei un vispār cilvēkiem no sevis dāvinu, es Ziemassvētkos vispār cenšos vienkārši muzicēt un būt uz skatuves, un dot to, ko vislabākais es varu dot – tā ir mūzika," uzsver Aišpurs. "Tāpēc šī ir mana īstā Ziemassvētku un dāvināšanas sajūta, ka varu būt kopā draugiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti