Kultūras ziņas

Virtuālā pasaule un realitāte RIXC festivālā

Kultūras ziņas

Ķimeles režijā uzplaukst Eiridīkes un Orfeja mīlestība

Aiks Karapetjans iestudēs operu Francijā

Aiks Karapetjans iestudē operu Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nākamā gada martā Monpeljē operteātrī Francijā pirmizrādi piedzīvos Žorža Bizē slavenā opera “Karmena” Aika Karapetjana režijā.

Karapetjans stāsta, ka Monpeljē operas teātra direktore uzrunājusi viņu pēc tam, kad Rīgā bija noskatījusies Karapetjana iestudēto operu “Fausts”. Šodien Aiks vēl atrodas Francijā.

"Riskanti no vienas puses. Es zinu, ka daudziem arī nepatiks tāda interpretācija," saka režisors. "Tas ir pilnīgi ārpus laika, taisām pilnīgi kaut ko savādāku, kas nav saistīts ar realitāti. Mēs izvairāmies no sadzīviskas melodrāmas, kas ir oriģinālajā tekstā."

"Manā komandā ir Kristīne Pasternaka, kas ir kostīmu māksliniece. Ar viņu esmu strādājis visās savās izrādēs. Scenogrāfs ir A. J. Veisbārds, ar kuru strādājām pie gaismām “Faustā”. Šajā iestudējumā viņš būs gan scenogrāfs, gan gaismas mākslinieks,” atklāj Karapetjans.

Kā iepriekš vēstīts, septembra nogalē Latvijā pirmizrādi piedzīvoja Karapetjana jaunākā spēlfilma "Pirmdzimtais". Pasaules pirmizrāde filmai notika žanra filmu festivālā „L'Étrange” Parīzē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti