25.reizi noskaidros labāko Mūzikas akadēmijas studentu kameransambli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē 28. martā plkst. 10 jau divdesmit piekto reizi notiks studentu iecienītais kameransambļu konkurss. Jubilejas reizē dalību konkursa divās kategorijās pieteikuši 18 kameransambļi. Konkursa noslēguma koncerts un apbalvošanas ceremonija notiks 30. martā plkst. 16 Lielajā zālē. Ieeja par ziedojumiem.

Lai studentiem būtu vēl interesantāk piedalīties, konkurss „JVLMA labākais studentu kameransamblis” piedāvā samērā plašu iegūstamo balvu klāstu – laureāti tradicionāli saņems JVLMA Rektorāta balvu un Latvijas Radio balvu – ieraksta laiku Radio 1.  studijā. Pēc dažu gadu pārtraukuma savu balvu artistiskākajam ansamblim atjaunojusi arī Kameransambļa un klavierpavadījuma katedra.

Kopš 2007.gadā savu balvu atraktīvākajam ansamblim pasniedz arī JVLMA Studējošo pašpārvaldes žūrija. Pateicoties ciešai sadarbībai ar Hermaņa Brauna fondu, jau vairākus gadus labākie kameransambļi iegūst iespēju piedalīties festivāla „Avanti!” koncertos. Kā viena no pievienotajām vērtībām ir konkursa noslēguma koncerta ieraksts, kuru pārraida Latvijas Radio.

Visus konkursantus vērtēs ļoti stingra un kompetenta žūrija, kurā par priekšsēdētāju tiek aicināts kāds viesprofesors, kurš vada arī meistarklases kameransamblī.

25. konkursa "Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis" žūriju vadīs Lietuvas Mūzikas akadēmijas profesors obojists Roberts Beinaris. Žūrijas sastāvā ir arī Kameransambļa un klavierpavadījuma, Stīgu instrumentu un Pūšaminstrumentu katedru mācībspēki.

Lai aktivizētu topošo mūziķu vēlmi veidot jaunus kameransambļus un saglabātu jau esošo ansambļu radošo potenciālu, JVLMA Kameransambļa un klavierpavadījuma katedra sadarbībā ar Latvijas Radio 3 programmu "Klasika" 1993.gada pavasarī iedibināja konkursu „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis”, kurā var piedalīties dažādu sastāvu kameransambļi ar brīvi izraudzītu programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti