Rīta Panorāma

Sākas otrais Operetes festivāls

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Paulu Princi

Džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2017" sāksies pirmdien

20 «Saulkrasti Jazz» gados prasmes papildinājuši ap 2000 jauno mūziķu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 17. līdz 22. jūlijam Saulkrastos norisinās vērienīgais, pēc kārtas divdesmitais "Saulkrasti Jazz Festival". Kā atklāj festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis, festivālam cauri izgājuši ap divi tūkstoši jauno mūziķu. 

"Ļoti, ļoti aptuveni - ap simts cilvēkiem katru gadu. Un pareizinām ar divdesmit. Protams, šur tur viņi atkārtojas, bet tie ir tie cilvēki, kuri Latvijā ir atpazīstami, un viņus var redzēt uz lielajām skatuvēm," norāda Gžibovskis.

No viņa teiktā noprotams, ka festivāls izaudzinājis veselu mūziķu paaudzi. "Nākot uz studiju, es domāju - ops, tā ir vesela paaudze. Divdesmit gadi - tas ir vienkārši viens pieaudzis cilvēks," stāsta Gžibovskis. 

Tāpat festivāls krietni vien paaudzies no saviem pirmsākumiem, kad tā ietvaros notika tikai viens koncerts.

"Tie bija 25 bundzinieki dažu dienu garumā. Tad viens koncerts Saulkrastu estrādē," par Saulkrastu džeza festivāla pirmsākumiem stāsta Gžibovskis. 

Meistarklases aptver sešas disciplīnas, kuras, Gžibovska vārdiem, skar reālu muzicēšanu - vokāls, ģitāra, basģitāra, pūšaminstrumenti, taustiņinstrumenti un bungas. 

Nozīmīgu vietu šī gada festivālā ieņems arī trīs Baltijas valstu mūzikas akadēmiju džeza eksāmenu programmas, kas tiks nospēlētas pirmdien. 

Kā ziņots, “Saulkrasti Jazz Festival” uz skatuves kāps izcili džeza mūzikas mākslinieki no Baltijas, Eiropas, Āfrikas un Amerikas, bet festivāla galvenais viesis ir virtuozais afro džeza ģitārists Džimmijs Dludlu (Jimmy Dludlu) no Mozambikas.

Festivāla programma sastāv no trim būtiskām daļām: jauno džeza izpildītāju nometnes, konkursa – Baltijas bundzinieku līga (Baltic Drummer’s League), ikvakara koncerta, kā arī festivāla gala koncerta.

Savukārt 20.jūlijā 17.00 arī rīdzinieki un galvaspilsētas viesi varēs vērot festivāla koncertu uz "Origo" vasaras skatuves Stacijas laukumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti