Kultūras ziņas

Mūžībā aizgājusi Margarita Stāraste

Kultūras ziņas

Laimas Bikšes izstāde galerijā "Daugava"

Pasniegs Latvijas Mākslas akadēmijas balvas

Zināmi «Mākslas akadēmijas balvas 2014» laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Mākslas akadēmijas balvu 2014” šogad ir ieguvuši trīs ievērojami Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) absolventi: mākslinieks, mākslas zinātnieks un Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis, mākslinieki Anita Paegle un Kaspars Podnieks.

Laureāti saņems „Mākslas akadēmijas balvu” un prēmiju 2000 € apmērā (pēc nodokļu apmaksas). Līdz ar laureātu paziņošanu, durvis vērusi arī nominantu darbu izstāde, kas LMA aulā būs aplūkojama no 20.februāra līdz 13.martam.

„Mākslas akadēmijas balva”, kas izveidota ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu, pirmo reizi tika piešķirta 2011. gadā trim spilgtiem LMA absolventiem – māksliniecei Džemmai Skulmei, mākslas zinātniecei Laimai Slavai un māksliniekam Jānim Avotiņam. Godalga dibināta ar mērķi apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes laukā.

Balvu kā atzinību un pateicību pasniedz tiem absolventiem, kas Latvijas kultūrai nesuši nozīmīgu ieguldījumu, bagātinot un reprezentējot LMA gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī ievērības cienīgiem mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes pārstāvjiem, kuru veikums var iedvesmot topošos māksliniekus un pētniekus jauniem sasniegumiem.

Izvērtējot absolventu ieguldījumu Latvijas kultūrā, starptautiskās atpazīstamības veicināšanā un akadēmiskās mākslas izglītības attīstībā, balvas pretendentus izvirza sešpadsmit Latvijas Mākslas akadēmijas katedras un Latgales filiāle. Balvai iespējams nominēt jebkuras nozares Akadēmijas absolventus, kuri nav Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju, studentu vai personāla sastāvā. Katras nodaļas pretendenti izvirzīti trīs paaudžu robežās, attiecīgi – vecumā līdz 35 gadiem, no 35 līdz 65 gadiem, no 65 gadiem.

Šī gada „Mākslas akadēmijas balvas” pretendenti:

  • vecumā no 65 gadiem: Valdis Celms, Ilmārs Blumbergs, Gundega Cēbere, Rita Eglīte, Izabella Krolle, Ludvigs Bērziņš, Laimonis Šēnbergs, Gunārs Krollis, Egils Rozenbergs, Imants Lancmanis, Henrihs Vorkals;
  • vecumā no 35 līdz 65 gadiem: Ivars Mailītis, Bruno Birmanis, Ritums Ivanovs, Andris Breže, Igors Dobičins, Ilze Emse, Agra Ritiņa, Anda Munkevica, Vēsma Kontere McQuillan, Anita Paegle, Harijs Brants, Jānis Bankovičs, Ginta Gerharde-Upeniece, Māris Šustiņš;
  • vecumā līdz 35 gadiem: Svjatoslavs Aļeiņikovs, Inga Meldere, Reinis Suhanovs, Ginters Krumholcs, Ernests Vītiņš, Laima Laizāne, Paulis Liepa, Neonilla Medvedeva, Inga Priedīte, Līga Lindenbauma, Kaspars Podnieks.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti