Vasaras simpozijā Kuldīgā runās par mākslu pārdot mākslu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kuldīgas Mākslinieku rezidence 25. un 26. maijā organizē radošo vasaras simpoziju “Māksla pārdot mākslu”.

Jau trešo gadu Kuldīgas Mākslinieku rezidence, glezniecības rezidences laikā, organizē radošo vasaras simpoziju. Nemainīgi par galveno tematu simpozijā paliek māksla. Pirmajā simpozijā tika meklētas atbildes uz jautājumiem par mākslinieka un mākslas patērētāja savstarpējo attiecību filozofisko pusi – par mākslu, kura spēj radīt rezonansi, un par skatītāju, kurš šo rezonansi sajūt. Otrajā gadā dalībnieki risināja mākslas un naudas attiecības, pievēršoties mākslas tirgum, vērtību aspektam, kolekcionēšanai, mākslinieka un kuratora attiecībām.

Šī gadā simpozijā “Māksla pārdot mākslu” tiks risināti būtiski un svarīgi jautājumi ikvienam māksliniekam un mākslas cienītajām. Kā 21. gadsimta māksliniekam pozicionēt sevi piesātinātajā mākslas tirgu? Iespēja uzzināt, kā veidojās mākslinieka un galerijas sadarbība, kā domāt stratēģiski, kāda ir mākslas un reklāmas mijiedarbība, kādi mehānismi ir pamatā spējai komunicēt ar apkārtējiem. Divu dienu garumā atbildes uz šiem jautājumiem sniegs, četri dažādu jomu speciālisti.

Galerijas “Māksla XO” dibinātāja un vadītāja, izstāžu kuratore Ilze Žeivate dalīsies savā galeristes pieredzē un stāstīs par to, kā veidojās veiksmīga mākslinieka un galerijas sadarbība. Neatkarīgais radošais direktors Voldemārs Dūdums lasīs lekciju "Bārā ienāk reklāmists un mākslinieks".

Mākslas vēsturnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs Raimonds Kalējs paraudzīsies uz produkta un pakalpojuma reklāmas veidošanu, no mākslas zinātnieka pozīcijām. Runās par reklāmas un mākslas mijiedarbību, jeb kā māksla palīdz pārdot produktu vai pakalpojumu.

Savukārt teātra un kino dramaturga, režisora Laura Gundara lekcijā “Dzīves dramatika” uzzināsim, kā mēs atrodam savu īpašo vietu šajā ļaužu visumā. Kas viņš/viņa ir, ko viņš/viņa domā, jūt, grib, kāpēc dara tieši tā, kāpēc mani mīl/nemīl? Tieši šie mehānismi ir pamatā mūsu spējai komunicēt ar līdzcilvēkiem, tapt tiem vajadzīgi, nepieciešami un vērtīgi.

Radošais vasaras simpozijs “Māksla pārdot Mākslu” norisināsies Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.

Tikmēr ikgadējā glezniecības rezidence savu darbu Kuldīgā sāks 22. maijā. Tā tiek veidota sadarbojoties, Latvijas Mākslas akadēmijai (LMA), Kuldīgas Novada pašvaldībai un Kuldīgas Mākslinieku rezidencei. Mākslas akadēmijas pasniedzēju, Andra Eglīša un Elīnas Zundes vadībā līdz trešajam jūnijam Kuldīgā, rezidencē uzturēsies un strādās sešpadsmit akadēmijas studenti. Šogad viņiem pievienosies pasniedzēja ar trīsdesmit gadu pieredzi Lucia Parma no Brēras skolas Milānā, Itālija. Lucia Parma pasniedz zīmēšanu un savā darbā izmanto "intuitīvās zīmēšanas" metodes, ar kurām iepazīstinās Latvijas studentus.

27. maijā LMA rektors Aleksejs Naumovs gleznos brīvā dabā kopā ar studentiem, atsevišķas meistarklases vadīs arī citi akadēmijas pasniedzēji.

LMA glezniecības bakalauru diplomdarbu izstāde Kuldīgas Mākslas namā tiks atvērta 2. jūnijā, pulksten 16.00,  bet 3.jūnijā pulksten 16.00 Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, Pils ielā 2, apmeklētājiem būs iespēja vienlaikus piedalīties divu izstāžu atklāšanā. Galerijas pirmajā stāva būs skatāma mākslinieces Ievas Maurītes personālizstāde “Nepārtrauktā līnija”, bet otrajā stāva būs aplūkojama glezniecības rezidences laikā tapušo darbu izstāde.

Paralēli piesātinātai mākslas programmai, Kuldīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, būs iespēja apmeklēt jau piekto “Dizaina filmu festivālu”, kas norisināsies 2. un 3.jūnijā. Dizaina filmu festivāls kā ierasts apskatīs ar dizainu saistītas tēmas dažādu mākslas jomu kontekstā. Filmu seansus kino izrādīšanas vietās iekštelpās un brīvdabā papildinās tematiskas lekcijas, radošās. Dizaina filmu festivāla jaunumiem un precīzākai programmai sekojiet Dizaina filmu festivāla "Facebook" lapā un kinoteātra "Kino Bize" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti