«Spoku zirga» skulptūra sāk ceļu no Liepājas uz Daugavpili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No Liepājas uz Daugavpili pirmdien ceļu sāks četrus metrus augsta zirga skulptūra, ko izveidojusi tēlnieka Egona Peršēvica vadītā Liepājas mākslinieku grupa. Tēlniecības objekts „Cietokšņa spoks” kļūs par vienu no pastāvīgajiem laikmetīgās mākslas vides objektiem Daugavpilī.

Zirga skulptūra ir uzvarētājdarbs Daugavpils Marka Rotko mākslas centra rīkotajā II Starptautiskajā tēlniecības simpozijā. Konkursam tika iesniegti 35 tēlniecības ideju pieteikumi no dažādām valstīm, arī četri no Latvijas. Par uzvarētājiem kļuva tieši liepājnieki.

Spoku zirgs sāk ceļu uz Daugavpili
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

Kā izskatās spoku zirgs, kas tiks vests no Liepājas uz Daugavpili, pastāstīja mākslinieki Egons Peršēvics un Ivonna Kalita. "Tāds nobindēts kara zirgs," sacīja Peršēvics. "Kad uztaisījām maketu, mums sāka rādīties nobindētie karavīri," piebilda Kalita. 

Savukārt Peršēvics uzsvēra, ka zirgs ir tik liels, lai to aizvestu, nenoraujot tramvaja vadu līniju. Pēc uzkraušanas un treilera zirga augstums būs 4,20 metri, bet tramvaja vadi ir 4,30 metru augstumā. "Tā kā viss ies cauri, paskaidroja Peršēvics. "Tas ir ceļš Liepāja – Daugavpils. Latvijas tālākie punkti savienojas, apejot metropoli. Tas ir simboliski," teica Kalita.

Daugavpils cietokšņa spoku zirga atklāšana kā kulminācijas pasākums notiks pusnaktī no 9. uz 10. jūniju Marka Rotko mākslas centra organizētajā trešajā Mākslas naktī, kas katru gadu norisinās Daugavpils pilsētas svētku ietvaros. Daugavpilī skulptūru plānots nogādāt otrdienas, 30. maija, rītā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti