Kultūras ziņas

Grūtniecības iedvesmota dejas izrāde "Divotne"

Kultūras ziņas

Jubilāri Ēriks Ešenvalds un VAK "Latvija"

Keramikas konkursa izstāde "Atmiņu lāde"

Rotko centrā atklāta keramikas konkursa izstāde «Atmiņu lāde»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā 1.decembrī atklāta starptautiska keramikas konkursa izstāde “Atmiņu lāde” un noskaidroti konkursa uzvarētāji. Izstādi rīko par godu izcilā keramiķa Pētera Martinsona piemiņai, un tā ir kā tilts starp pirmo starptautiskās keramikas biennāli un otro, kas notiks Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā nākamajā gadā.  Konkursā izstādei Rotko centrā tika atlasīti 77 darbi – 11 Latvijas un 66 ārvalstu. Trauslie keramikas izstrādājumi tika sūtīti uz Daugavpili no Dienvidkorejas, Kanādas, ASV un citām valstīm.

Smeļoties iedvesmu no keramiķa Pētera Martinsona veidotajām “Atmiņu lādēm”, konkursa dalībniekiem bija jāveido savs atmiņu stāsts mālā. Pēc konkursa uzstādījuma darbi ir miniatūras formas.

Kopumā izstādei tika pieteikti 209 darbi no 45 valstīm. Žūrija, vērtējot darbu fotogrāfijas un aprakstus, izvēlējas 77 autorus, kuru veikumu var redzēt izstādē, 11 no tiem ir no Latvijas.

“Ļoti patīkami, ka pats jūti, ka tas darbs sēž tādā pasaules kontekstā un nav vairs kauns un nešaubies, tu vienkārši piedalies,” saka keramiķe Una Gura.

Una uzskata, ka cilvēku apziņa uzglabā atmiņas, iepriekš tās attīrot, tāpēc jo senākas atmiņas, jo tās ir gaišākas. Savā darbā to viņa ir parādījusi ar dažādu krāsu līnijām.

No dažādām valstīm trauslie māla izstrādājumi uz Daugavpili tika sūtīti pa pastu vai ar kurjera palīdzību. Citiem neuzticoties, mākslinieks no Ķīnas darbu uz izstādi veda pats personīgi.

Konkursa trim uzvarētājiem būs iespēja nākamajā sezonā rīkot izstādes Marka Rotko centrā un piedalīties keramikas simpozijā “Ceramic laboratory”.

Keramikas izstāde būs skatāma līdz 21.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti