Rīgas Doma Marijas kapelā satiksies mākslinieku gleznotie eņģeļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Divdesmit trīs  mākslinieki, viņu vidū meistari - gleznotāji Juris Jurjāns, Normunds Brasliņš, Jānis Anmanis, Vija Zariņa - glezno eņģeļus, veidojot savu stāstu par garīgumu un eņģeļa klātbūtni savā dzīvē. Darbi aplūkojami Rīgas Doma Marijas kapelā izstādē "Eņģeļu salidojums”.

Doma baznīcas Marijas kapelā izstāde "Eņģeļu salidojums" ir 20 autoru dažādās tehnikās radīti darbi. Gleznotāja Vija Zariņa stāsta, kā pati nonākusi pie šādas tēmas un ko centusies caur to pastāstīt. Iedvesmu Zariņa smēlusies no sava vecvectēva radītajām koka svēto figūriņām, ar kurām viņa bērnībā rotaļājusies.

"Darbs ir gleznots kā klusā daba. Viņš nav gleznots kā eņģelis, kurā es vēlos iedzīvināt ideju par sargājušo spēku un enerģiju, kas ir mums apkārt. Es viņu izstāstīju caur kluso darbu jeb caur priekšmetu," stāsta Zariņa.

Pārsteidzoši, ka daudzi no māksliniekiem savus darbus gleznojuši tieši šai izstādei, stāsta izstādes “Eņģeļu salidojums” kurators Andris Siliņš. Daudzi no šiem māksliniekiem iepriekš vēl nebija saskārušies ar šādu tēmu. “Izstāde tika radīta, lai cilvēki padomātu un satiktos ar saviem eņģeļiem, jo eņģelis ir tieša saite starp cilvēku un Dievu,” norāda Siliņš.

Izstāde "Eņģeļu salidojums" Doma baznīcas Marijas kapelā būs aplūkojama līdz maija vidum.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti