Purvīša balvas izstādei rekordliels apmeklētāju skaits, skatītāju balsojumā uzvarējis Ivars Drulle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Noslēdzoties „Purvīša balvas 2017” izstādei, kas no 18. februāra līdz 9. aprīlim bija apskatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM), fiksēts, ka kopumā to apmeklējis rekordliels apmeklētāju skaits - 21 074 cilvēki. Noskaidrojies, ka, būdami žūrijas vietā, mākslas mīļotāji pirmo vietu astoņu balvas finālistu konkurencē piešķirtu Ivaram Drullem par personālizstādi „Mana dzimtene”. Šādu viedokli paudis 461 apmeklētājs - 30% no tiem „Purvīša balvas” izstādes apmeklētājiem, kuri aizpildījuši balsojuma anketas, informē izstādes veidotāji.

Kopumā teju 1530 iedzīvotāju izteikuši savu viedokli par to, kuram no astoņiem Purvīša balvas kandidātiem viņu skatījumā pienāktos LNMM sadarbībā ar muzeja patronu SIA „Alfor” organizētā Latvijā lielākā balva vizuālās mākslas jomā.

Otrajā vietā iedzīvotāju balsojumā ierindojies mākslinieks Voldemārs Johansons par videoinstalāciju „Slāpes” (18%), bet trešajā vietā – Atis Jākobsons ar personālizstādi „Dark Matter” (16%).

Ņemot vērā lielo interesi un aktivitāti balsojuma laikā, izlozē noteikti arī divi laimīgie balsojuma dalībnieki, kuri ieguvuši LNMM abonementu. Turpmāk veselu gadu bez maksas muzeja organizētās izstādes varēs apmeklēt Asnāte Jakubāne un Krišjānis Daugulis, kuri par savu favorītu nobalsoja LNMM.

Piektā Purvīša balva tika pasniegta 17.februārī un to ieguva mākslinieku grupa - Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par izstādi „Dziesma” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles „Arsenāls” Radošajā darbnīcā.

Purvīša balva dibināta 2008.gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009.gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu “Solitude”. Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi “Varbūt”. Trešo Purvīša balvu 2013.gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi “Zemes darbi”, ceturtā Purvīša balvu 2015.gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi “Netaisnība”, bet piekto Purvīša balvu 2017.gada februārī saņēma Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par darbu “Dziesma”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti