Pirms pārvākšanās mākslas centrs «Totaldobže» rīko talkas Preses namā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2. maijā ar koncertu tiks atklātas mākslas centra “Totaldobže” jaunās telpas Preses namā. Lai atdzīvinātu līdz šim novārtā atstāto ēku, mākslas centra darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem aktīvistiem jau vairākas nedēļas nogales veic sakopšanas darbus Preses nama iekštelpās. 

Preses nama sakopšanas darbos, kā arī turpmākajā darbībā mākslas centra "Totaldobže" darbinieki aicina piedalīties ikvienu gribētāju, nepaļaujoties uz valsts vai pašvaldības finansējumu. Līdz šim trīs nedēļas nogalēs ar vairāk nekā 50 brīvprātīgo palīdzību iztīrīta puse no visām telpām. Lai jau maijā vēru vaļā durvis daļai no telpām un vasarā darbotos ar pilnu jaudu, turpmāk sakopšanas darbi paredzēti ne tikai nedēļas nogalēs, bet arī darba dienās. 

11 000 kvadrātmetrus plašajās telpās  tiek paredzēta vieta koncertzālei, izstāžu, projektu, mēģinājumu, nodarbību telpām, ēdnīcai, kafejnīcai, mākslinieku, amatnieku, dizaineru, zinātnieku, mūziķu darbnīcām, rezidencēm, iespējams, arī teātrim un kino. Kā līdz šim mākslas centra mītnes vietā VEF teritorijā, arī Preses namā notiks koncerti, laikmetīgās dejas un teātra izrādes, izstādes un citi ar mūsdienu kultūru saistīti pasākumi. 

Mēs paši šo neuztveram kā "jauno Totaldobžes māju vai projektu", bet gan vēlamies izmantot līdz šim uzkrāto "Totaldobžes" pozitīvo enerģiju, lai iekustinātu Preses namu un izveidotu to par vietu, kur mājo  dažādas iniciatīvas, apvienības, grupas, kolektīvi, orķestri, komandas, individuāli profesionāļi – tie, kas velta savu dzīvi, lai dotu mums to, ko nedod neviens cits – neracionālu un nepraktisku, bet mums visiem vajadzīgu "kultūras produktu"," pauž mākslas centra pārstāvji. 

Eksperimentālais pārvākšanās projekts, kas ar savu vērienu pārsteidzis pašus rīkotājus, uzsākts vien pirms dažām nedēļām, tādēļ šobrīd tā koncepcija atrodas izstrādes procesā. Vajadzību pārvākties mākslas centram radījusi gan salīdzinoši plašākai publikai nepieejamā VEF teritorija, gan augstā īres maksa. Meklējot risinājumu abām problēmām, centra darbinieki uzdrošinājušies pieņemt izaicinājumu un veidot sadarbību ar Preses nama saimniekiem. "Totaldobže" neparedz izmantot visu Preses nama teritoriju, bet gan sadarboties ar citām radošām apvienībām. 

"Totaldobže" mākslas centrs darbojas jau ceturto gadu un tā mērķis ir izveidot platformu vietējiem un starptautiskiem laikmetīgās mākslas projektiem un nodrošināt to pieejamību plašākai auditorijai. Līdz ar ienākšanu jaunajās telpās nācis klāt vēl viens mērķis – izveidot Preses namu par ievērojamu apskates un notikumu norises vietu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti