Pie mākslas muzeja radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdienas, 6.augusta, pusdienlaikā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ģimenes ar bērniem un citus interesentus gaida radošās darbnīcas mākslinieku vadībā. Darbnīcas organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs izstāžu cikla „Divdabis” ietvaros.

Mākslinieks Jānis Borgs ar bērniem spēlēs spēles un stāstīs par avangarda mākslu. Sabīnes Vekmanes un Ata Ieviņa vadībā ar sietspiedi būs iespēja apdrukāt sev apģērbu. Savukārt Jānis Filipovičs rādīs, kā veidot instalācijas no metāla un kartona spainīšiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Linda Veinberga
00:00 / 00:44
Lejuplādēt
Mākslas centra pārstāve Linda Veinberga stāsta, ka pasākuma mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem un nozīmīga radošajās darbnīcās ir arī vecāku klātbūtne: „Tas arī ir mūsu mērķis – taisīt pasākumus ģimenēm. Tieši kopā – gan vecākiem, gan bērniem. Jo tad mēs varam izmantot arī tādas lietas, ar ko bērni vieni paši varbūt netiktu galā, kas viņiem varētu būt par grūtu, bet nu tad kopā ar vecākiem viņi to, iespējams, var izdarīt daudz labāk.

Un varbūt pat kāds vecāks atklāj pēkšņi sevī kādu talantu, un bērns ierauga savu vecāku pilnīgi citā veidā, jo viņš, izrādās, var iztaisīt kaut ko tik fantastisku, ko viņš agrāk nekad nav darījis.”

Veinberga atklāj, ka tā nebūs māksla klasiskā izpratnē: “Protams, arī ir jauki iemācīties pareizi zīmēt vai skaisti gleznot. Bet tas, ko mēs mākslas centrā vairāk darām – mēs akcentējam to radošo domu, to, ka ir iespējams darboties ļoti atšķirīgos veidos, un šie mākslas mediji var būt ļoti dažādi.”

Apmeklētājiem pasākums ir bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti