Rīta Panorāma

Intervija ar Diānu Valdemāri, Izdziedam.lv projekta vadītāju

Rīta Panorāma

Intervija ar Čārliju Vaskesu, Aināru Majoru, Miķeli Dzenušku un Tomu Kagaini (Grupa ATOM)

Noslēdzies projekts "Il Gattopardo. Trīs vietas, viens stāsts. Palermo-Rīga-Vīne"

«Palermo-Rīga-Vīne»: īpaša pāra attiecības jauno mākslinieku gleznās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mākslas darbos izstāstīt divu inteliģentu cilvēku romantiskās un profesionālās attiecības. Šādu apņemšanos radošā projektā bija uzņēmušies Rīgas, Vīnes un Palermo mākslas augstskolu studenti un pasniedzēji.

Itāļu rakstnieks Džuzepe Tomazi di Lampedūza un  vācbaltiešu baronese Aleksandra Alise fon Volfa bija īpašs pāris - izglītoti  cilvēki, kuri dzīvoja un radīja  aizvadītā gadsimta  vidū. Viņu vārdus saista arī ar Latviju - Stāmerienas pili. Tur baronese dzīvojusi, viesos uzņemot Lampedūzu. Stāsta, ka Stāmerienā tapušas arī vairākas rakstnieka slavenā romāna "Gepards" ("Il Gattopardo") ainas.

"Šis stāsts, kas ir izstāstīts vairāk nekā 400 vēstulēs, ir stāsts ne jau vienīgi par divu spilgtu personību profesionālajām un dzīves gaitām, bet ir arī stāsts par visu Eiropu - kā tas notika pagājušajā gadsimtā, kā cilvēki dzīvoja dažādās vietās, kā viņi ceļoja, kā viņi savu interešu vadīti studēja..." stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas profesore Barbara Ābele.

LMA rektors Kristaps Zariņš saka, ka šis stāsts iztēlē darbojas un "atliek tikai izspiest krāsas".

Projektā “Il Gattopardo. Trīs vietas, viens stāsts. Palermo-Rīga-Vīne” ar LMA sadarbojās Palermo Mākslas akadēmija un Zigmunda Freida vārdā nosauktā Vīnes augstskola. Projekta darbinieki savu sadarbību neplāno pārtraukt.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti