Kultūras ziņas

Gaidot izstādi "Bērnu pasaule. 18. – 20. gadsimts"

Kultūras ziņas

"Eirovīzijas gada koris 2017" jau sestdien!

Mākslas pikniks Lūznavas muižā

Nesteidzīgā gaisotnē aizvadīts jau otrais Mākslas pikniks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mākslas baudītāji, sajūtu gardēži un īpašo mirkļu kolekcionāri svētdien, 16. jūlijā, pulcējās Lūznavas muižā netālu no Rēzeknes. Tur jau otro gadu pēc kārtas notika Mākslas pikniks – garšas un mākslas festivāls.

Mākslas pikniks jau otro gadu Lūznavas muižā pulcēja cilvēkus, kuriem nesteidzīgā atmosfērā bija iespēja baudīt mākslu visdažādākajās izpausmēs: mūzikā, garšās, mākslā, radošās aktivitātēs un kopā būšanā. Veidojot mākslas pikniku, Lūznavas muižā vēlas radīt vēsturisko mākslas sajūtu kā pirms simt gadiem, kad muižā māksliniekiem notika vasaras rezidences.

“Mēs, balstoties uz šo vēsturisko stāstu, gribējām cilvēkiem radīt vasaras rezidenču sajūtu, kad ģimenes ar bērniem, visu paaudžu cilvēki var atbraukt uz šejieni gan pavadīt savu brīvo laiku, gan gūt šo māksliniecisko pieskaņu,” saka Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Baļčūne.

Mākslas piknikā apmeklētājus uzrunā pasākuma vieta un tajā radītā vizuālā un sajūtu garša.

“Bijām Latgalē, dzirdējām par Mākslas pikniku. Atbraucām. Kāda šeit atmosfēra? Mistiska, tieši par to domājām, kā uz citas planētas, - mūzika, burbuļi, bērni, nedaudz lietus līst, tad  nelīst. Patīkami mistiski,” saka pasākuma apmeklētājs Ivars Jankavs.

Ļoti daudzi no apmeklētājiem Mākslas piknikā bija arī pirmajā gadā. Šogad devās sajust jau pērn piedzīvoto. “Meitai jubileja. Ar draugiem  mēs saldajā ēdienā atbraucām uz pikniku. Te ir tā atmosfēra, kas atraisa, kaut kā paliek viegli,” norāda pasākuma apmeklētāja Antoņina Driķe.

Mākslas piknikā bija iespēja ne vien baudīt mākslu, bet radīt to pašiem, piedaloties radošajās darbnīcās - pinot vainagus, veidojot sapņu ķērājus. Skaistus un krāsainus sapņus vēlējās redzēt ļoti daudzi no pasākuma apmeklētājiem, tāpēc darbnīcas vadītājai Gunai laika pasākuma baudīšanai nebija daudz.

“Kādas trīs reizes acis pacēlu acis, lai paskatītos apkārt. Visu laiku “nonstopā” jāstrādā. (..) Būs gan skaisti sapņi, gan skaisti dekori, un varēs izveidot mājās pēc savas patikas gan lielus ķērājus, gan mazus,” norāda darbnīcas vadītāja Guna Egle.

Mākslas piknikā vienlaikus bija iespēja dažādos veidos sajust mākslu un tās radīšanas brīdi. No pusdienlaika līdz pusnaktij, nepārtraukti aktivitātēm mainoties, tika aizvadīts jau otrais Mākslas pikniks Lūznavas muižā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti