Kultūras ziņas

"Triānas parks" netiek Eirovīzijas finālā

Kultūras ziņas

Rūdolfa Blaumaņa "Ugunī" izdejos baletā

Sākas koka skulptūru festivāls

Mežaparkā sākas koka skulptūru festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mežaparka Zaļajā teātrī sācies Starptautiskais koka skulptūru festivāls. Tur 10.maijā no rīta pulcējās septiņu tēlnieku kompānija, lai jau pēc desmit dienām skatītāju vērtējumam nodotu koka skulptūras, kuru iecerētais izskats pagaidām apjaušams tikai skiču veidā.

Lietuvā pazīstamais tēlnieks Tautvilis Pavilionis Mežaparka Koka skulptūru festivālā piedalās ar nogurušu panku. Skulptūrā nedaudz tiks izmantots akmens, bet pamata materiāls būs koks.

Koka skulptūru festivālā Mežaparka Zaļajā teātrī piedalās septiņi tēlnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un ASV. Šodien meistari prezentēja savas ieceres un izvēlējās darbiem atbilstošos materiālus.

"Mežaparks ir Rīgas zaļā sirds. Tā ir vieta, kur cilvēki nāk sportot, atpūsties un pastaigāties. Tas arī bija jāiekļauj skulptūrās. Plus tēlniekiem bija papildu uzdevums iekļaut idejā Latvijas laukakmeni vai LED izgaismojumu, un pilnīgi noteikti jābūt interaktivitātei ar skatītāju," stāsta tēlnieks Kārlis Īle.

Tieši tādēļ uz šiem mākslas darbiem varēs sēdēt vai kā citādāk nevardarbīgi izmantot. Turklāt festivāla rīkotāja -  SIA “Rīgas meži” - ir paredzējusi, ka skulptūras būs apskatāmas ne tikai Mežaparka Zaļajā teātrī.

"Visas skulptūras būs gatavas 20. maijā, kad notiks festivāla noslēguma pasākums un parka apmeklētāji varēs balsot par tīkamāko skulptūru. Un vēlāk, noslēdzoties festivālam, [skulptūras]  tiks izvietotas parkā un kļūs par ilglaicīgu vides objektu," atklāj SIA “Rīgas meži” kultūras projektu vadītāja Inese Vikļuka.

Tēlnieki lēš, ka brīvā dabā viņu darbi būs baudāmi vismaz piecpadsmit gadus. Bet pagaidām desmit dienu garumā ikvienam interesentam ir ļauts vērot, kā no neveikliem koka bluķiem Zaļajā teātrī dzimst mākslas darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti