Marta Jurjāne izstāda «Gaismas vibrācijas» galerijā «Istaba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 17. jūlija galerijā „Istaba” skatāmā Martas Jurjānes personālizstāde “Gaismas vibrācijas” apliecina gaismas nozīmi mākslinieces darbos ne tikai gleznieciskā kontekstā.

Martas Jūrjānes gleznas reflektē par dažādiem gaismas atspīdumiem un atmirdzējumiem, kas atstāj nospiedumus skatītāja personībā – līdzīgi kā gaisma rada attēlu uz fotofilmiņas – un kaut nedaudz pārveido vērotāju. Gaisma atklāj krāsas, kuras, spožas un dzidras, Marta Jurjāne izmanto savās gleznās, pētot visdažādākās gaismas vibrācijas: melanholiska ziemas gaisma, brīvdienu laiskā, pavasara trauksmainā gaisma, vasaras atspīdumi pilsētā.

“Gaismas un ēnas spēles turpina iedvesmot. Gaisma cieši saistās ar laimi, līdz ar to katra saulaina diena ir īpaša un priecīga. Bet gaisma var atklāties arī tur, kur tās šķietami nemaz nav,” saka māksliniece.

Māksliniece Marta Jurjāne ieguvusi maģistra grādu glezniecībā profesora Kaspara Zariņa un profesora Alekseja Naumova meistardarbnīcā Latvijas Mākslas akadēmijā 2011. gadā, teoloģijas bakalaura grādu ar specializāciju mākslā Latvijas Kristīgajā akadēmijā pie grafiķes Neles Zirnītes 2003. gadā, mācījusies Rīgas Mākslas skolā. Aktīvi piedalās izstādēs kopš 2002. gada un ir sarīkojusi vairākas personālizstādes.

Izstāde galerijā „Istaba” skatāma līdz 9. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti