Kultūras ziņas

Viestura Kairiša "Salome" Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Zelta zirnekļa tīkli un dižā vientulība

Jaunas izstādes Marka Rotko centrā

Marka Rotko centrs atklāj jaunu izstāžu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šodien Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atklāta šā gada pirmā izstāžu sezona. Septiņas jaunās izstādes vieno jautājumu tēma. Atbildes uz jautājumiem būs jāmeklē arī izstāžu apmeklētājiem.

Vai mākslinieciska izpausme ir piemērots medijs, lai komunicētu ar saviem līdzcilvēkiem? Ja man mākslinieciski jāizpaužas, kas ir šis “es”, kas vēlas par sevi pavēstīt? Šādus jautājumus pats sev uzdod mākslinieks Haralds Jegodzienskis.

“Haralda Jegodzienska kompozīcijas ir ļoti daudzmedijainas, te ir  grafiskie un gleznieciskie momenti, pats viņš ir tēlnieks pēc savas izglītības, bet te ir pilnīgi viss, pat uguns ir klāt," saka mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka

Septiņas dažādas izstādes, dažādas sajūtas un jautājumi - fotogrāfiju projektā Ieva Balode meklējusi atbildes par indivīda attiecībām ar pūli un karu kā psiholoģisku fenomenu.

“Karš var notikt jebkura laikā, tas ir šokējoši, pietiek ar idejas aktualizēšanu pūļa kontekstā, un cilvēki var aiziet tādā masu psihozē," saka māksliniece Ieva Balode.

Norvēģu mākslinieks Jons Arne Mogstads izstādē “Iespējas skaistums” piedāvā trīs gleznu sērijas. Mākslinieks skaistumu saskata krāsās un neparedzamībā.

“Es izvēlos krāsas un tās leju uz audekla, kas izklāts uz grīdas, un tad viss notiek. Es varu kaut ko kontrolēt, bet ne pilnīgi," - tā mākslinieks Jons Arne Mogstads (Norvēģija).

Savukārt darbu tapšanas process kā meditācija ir tekstilmāksliniecei Lijai Ragei. Viens darbs -  aptuveni pusotrs mēnesis. Laiks, kas tiek izbaudīts.

Marka Rotko mākslas centra jaunajā izstāžu sezonā jautājumus un atbildes varēs meklēt septiņās dažādās izstādēs līdz pat aprīļa sākumam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti