Māra Čačkas dialogi mākslas stacijā «Dubulti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūrmalā, mākslas stacijā “Dubulti”, atklāta neparasta izstāde, kurā krāsu abstrakcijas atspoguļo konkrētus cilvēkus un mākslinieka, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izstāžu vadītāja Māra Čačkas sarunas ar viņiem. Mākslinieka personālizstāde “Noteiktie un nenoteiktie dialogi” Dubultos skatāma līdz 11. martam.

Mākslinieka Māra Čačkas personālizstādē “Noteiktie un nenoteiktie dialogi” aiz katras gleznas stāv kāds konkrēts cilvēks, kura tēls pārtapis noteiktu krāsu laukumos un grafiskā ritmā.

"Tas ir stāsts ar tiem personāžiem, kas manā dzīvē ir vai nu paskrējuši garām, vai dziļi iegūlušies sirdī, un es ar viņiem gribu turpināt šo dialogu," saka mākslinieks Māris Čačka.

"Tas ir nevis sprādziens, bet vairāk atgādina harmonisku lasīšanas prasmi, krāsa, grafiskie simboli kā burti, kā vārdi," Čačkas darbus raksturo mākslas stacijas “Dubulti” vadītāja Inga Šteimane

"Tehnika ir radusies glezniecības un grafikas, konkrēti augstspiedes tehnikas sakausējumā, un šo darbu radīšanā nav lietota nemaz ota," skaidro Šteimane. "Dvēseliskā līmenī ārkārtīgi interesanta poētiska stīga, kas sasaucas ar Imanta Kalniņa dziesmām, Māra Čaklā dzeju, ar to mantojumu, kas ir ļoti dziļš, filozofisks, simbolisks, kas iepin mītus pasaules skaidrojumā un kuram nav ne sākuma ne beigu."

Māra Čačkas personālizstāde „Noteiktie un nenoteiktie dialogi” Dubultos būs skatāma līdz 11.martam.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti