Mākslas vēstnešu kursiem aicina pieteikties visu profesiju un vecumu ļaudis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina pieteikties interesentus, kuri vēlas bez maksas apgūt mākslas vēstneša prasmes.

Laikmetīgās mākslas centra pārstāve par mākslas vēstneša kursiem
00:00 / 00:27
Lejuplādēt
Mākslas vēstneši palīdz skatītājiem dziļāk izprast izstādes, daloties ar savām zināšanām par mākslas darbiem, to laikmetu un kontekstu. Mācību programmu veido sešas sesijas darba dienu pēcpusdienās un vakaros no augusta līdz decembrim mākslas ekspertu, filozofu un runas pedagogu vadībā.

20 absolventiem būs apmaksāta iespēja strādāt Laikmetīgās mākslas centra izstādēs gada nogalē, stāsta centra pārstāve Marta Krivade.

"Mākslas mediatori jeb, kā mēs viņus esam nosaukuši, mākslas vēstneši, nav gidi, kā ierasts domāt par cilvēkiem, ko sastopam izstādēs. Tie ir cilvēki, kas visu laiku ir uz vietas izstādē un ir pieejami apmeklētājiem, kuriem rodas kaut kādi jautājumi vai kuri grib parunāt par jebkādu tēmu saistībā ar konkrēto izstādi. (..) Svarīgākais, runājot par mākslas vēstnešiem, ir viņu daudzās pieredzes.

Mēs nemeklējam mākslas profesionāļus. Tie var būt jaunieši, seniori, bibliotekāri, pensionēti aktieri, bezdarbnieki, cilvēki, kas daudz ceļojuši. Tas var būt jebkurš.

Vienīgais nosacījums ir pilngadība un gatavība pēc tam darboties Laikmetīgās mākslas centra izstādēs," sacīja Krivade.

Pieteikties apgūt mākslas vēstneša prasmes var līdz 26. jūlijam, sūtot savu CV un motivācijas vēstuli uz e-pastu [email protected].

Ar apmācību provizorisko programmu, pieteikšanās un atlases kārtību var iepazīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti