Kultūras ziņas

Filma par latviešiem Brazīlijā

Kultūras ziņas

"Normas" koncertuzvedumā mirdzēs zvaigznes

Mākslas mēnesis Valmierā

Mākslas mēnesis Valmierā zied pilnā sparā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Aprīlis ir mākslas mēnesis ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās. Starp tām, protams, ir arī Valmiera, kur visu aprīli notiek izstādes, koncerti un mākslas performances. Šogad mākslas dienas Valmierā vienojošais nosaukums ir “Mākslas dārzs”.

Mākslas dienu izstāžu, koncertu un iestudējumu ziņā Valmiera veselīgi konkurē ar citām Latvijas pilsētām. Sava veida centrs šiem pasākumiem ir pilsētas muzejs, kur nu jau atklātas gaismas dizaina un Rituma Ivanova izstādes. Bet kopējais virsraksts visiem pasākumiem ir “Mākslas dārzs”.

"Valmierā un Valmieras muzejā mākslas dienas vienmēr ir bijušas īpašas, kad mēs padomājam, lai tas mākslinieks, kurš ciemojas mūsu izstāžu zālē un rāda savu mākslu sabiedrībai, ir ar kaut ko īpašs," norāda Valmieras muzeja izstāžu nodaļas vadītāja Guna Medne. "Kāpēc gan Valmiera nevarētu būt tā, kur parādīt īpašo ziedu mākslas dārzā - Ritumu Ivanovu."

Tāpat pilsētā jau ir aplūkojamas Kaspara Podnieka, Jāņa Bikšes, Lienes Bondares, Elizabetes Rancānes un Valmieras cietuma ieslodzīto darbu izstādes. Savukārt jau drīzumā tiks atklāta gleznotājas Signes Vanadziņas gleznu izstāde, kā arī tradicionāli pilsētas parkus bagātinās jauni mākslas soliņi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti