Kultūras ziņas

Pasniegtas Jāņa Baltvilka balvas

Kultūras ziņas

Vanda Podiņa – zeķu adīšanas čempione

Jūrmalā norisinās mākslas biennāle "Marina 2017"

Mākslas biennāles «Marina 2017» izstādes Jūrmalā ne tikai skatāmas, bet viena arī izgaršojama

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūrmalā norisinās 1. starptautiskā mākslas biennāle “Marina 2017”, un tās ietvaros līdz pat septembrim tiek rīkotas vairāk nekā desmit dažādu žanru izstādes. Dažas no tām būs ne tikai skatāmas, bet arī izgaršojamas.  

Pirmās starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles centrs atrodas Jūrmalas pilsētas muzejā. 70 mākslinieki no desmit valstīm vairāk nekā 100 gleznojumos ir eksponējuši savas izjūtas par dabisko un mītisko jūru.

“Divi kritēriji – jūras tēma un laba māksla… Laba māksla - tas ir pamatā visam,” saka “Marina 2017” kuratore Guna Kalnača.

Par labāko biennāles darbu Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova vadītā žūrija jau ir atzinusi Madaras Neikenas gleznas. Tāpat laureātu godā ir tikuši Lietuvas un Malaizijas mākslinieki.

Savukārt izstādes apmeklētāji savu verdiktu var nodot, pie gleznas pielīmējot uzlīmi ar zemeni. Kā vēsta arhīvi, tieši pirms 140 gadiem Jūrmalā esot izaudzētas pirmās zemenes.

Marīnistu izstādes Jūrmalas pilsētas muzejā notiek jau kopš 2006. gada, un jūras tematikai veltīto biennāli var uzskatīt kā tradīcijas turpinājumu.

Savukārt netradicionālāku ieguldījumu biennāles izstāžu klāstā piedāvā vietējais Mākslinieku nams. Šeit apskatāma un arī apēdama izstāde “Marināde” ar tās centrālo objektu - marinētu gurķu vannu.

Biennāles pasākumi un izstādes Jūrmalā notiek vairāk nekā desmit vietās un apmeklētājus gaidīs līdz pat septembra sākumam.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti