Mākslas akadēmijas studentiem gaidāma izstāde «Bikini zona» Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 15. februārī plkst. 18 tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu darbu izstāde "Bikini zona", lsm.lv pavēstīja izstādes veidotāji. Tomēr izstādē nebūs runa par peldkostīmiem, bet vairāk par jaunu mākslinieku radošiem eksperimentiem un iespēju skatītājiem ielūkoties tik intīmā procesā kā mākslinieka meklējumi.

Izstādē būs skatāmas gan gleznas, gan tekstildarbi un datorgrafikas, kā arī darbi citās tehnikās. Izstādē studenti vadīs arī izglītojošas programmas bērniem un pieaugušajiem.

“Klusā okeāna Bikini salā dzīvojošie bija izveidojuši noslēgtu sabiedrību, kura balstījās uz ciešām ģimeniskām saitēm. Iedzīvotāji tika pārvietoti, kad lagūnu ap Bikini salu nolēma izmantot kodolieroču izmēģināšanai. Šajā reģionā joprojām ir paaugstināts radiācijas līmenis, un tikai retais izlemj apmesties tajā uz dzīvi. Tajā pašā gadā kāds franču dizainers radīja divdaļīgu peldkostīmu un nosauca to Bikini salas vārdā, cerot, ka tas radīs komerciālu un kulturālu sprādzienu, kurš būtu tikpat vērienīgs kā eksplozijas Klusā okeāna lagūnā. Vatikāns šo peldkostīmu atzina par grēcīgu un pagāja laiks, kamēr sabiedrība bija gatava apslēpt tik maz un redzēt tik daudz.

Mākslas students savu studiju laiku izmanto kā izmēģinājumu lauku, jo studenta statuss dod iespēju eksperimentēt, kļūdīties un radīt ko jaunu nesodītam. Taču tikai retais ir gatavs ļaut skatieniem iekļūt šī intīmā procesa rezultātos, un vēl mazāk ir to, kuri ir gatavi palikt izmēģinājuma laukā uz dzīvi,” skaidrots izstādes koncepcijā.

Izstādē piedalīsies jauni mākslinieki, kuri šobrīd studē LMA glezniecības un vizuālās komunikācijas nodaļās - Anna Pommere, Barbara Ābeltiņa, Elīna Apeltiņa, Elīna Mekša, Ieva Putniņa, Katrīna Čemme, Linda Bērziņa, Marta Veinberga, Dāvis Ozols, Elīna Vītola, Sandra Strēle, Lote Vilma Vītiņa, Artis Gulbis, Kristaps Priede un apvienības #golfclayderman (Margrieta Dreiblate un Aksels Bruks) un 3/8 (Jānis Dzirnieks, Jānis Krauklis, Kristiāna Marija Sproģe un Rihards Rusmanis).

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde "Bikini zona" Jūrmalas pilsētas muzejā skatāma līdz 26. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti