Kultūras ziņas

Rīgā viesojas Mazās Bronnajas teātris

Kultūras ziņas

Sākas koka skulptūru festivāls

Sākas Latvijas Mākslas akadēmijas dienas

Mākslas akadēmijas dienās - plaša izstāde un informatīvo pasākumu cikls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) sākušās Mākslas akadēmijas dienas, kas turpināsies līdz 25.maijam. 10.maijā  atklāta studentu darbu izstāde un sācies informatīvo pasākumu cikls, kas adresēts visiem interesentiem un jo īpaši tiem, kuri plāno studēt LMA.

 

Kā jau pavasarī ierasts, jauniešu galvās urdās domas par nākotnes plāniem un sākas LMA dienas. Jo „īsts mākslinieks ir tas, kas veidojas un meklē līdz pat kapa malai.” – šī, gleznotāja un LMA dibinātāja Vilhelma Purvīša teiciena iedvesmoti, jauni cilvēki jau gandrīz simt gadu ir gribējuši studēt un turpinās sevi pilnveidot mākslas pasaulē.  

LMA rektors Aleksejs Naumovs norāda, ka studētgribētājiem LMA piedāvā klasisku apmācību. Pieprasītākā pēdējos gados ir glezniecība, dizains, mode, grafika un vizuālā komunikācija.

Latvijas Mākslas akadēmijas dibinātājs Vilhelms Purvītis pēc studijām Pēterburgas Mākslas akadēmijā kopā ar studiju biedriem Jāni Valteru un Jani Rozentālu veidoja nacionālās mākslas vidi Latvijā. Bet kāds dzinulis mūsdienās jaunos cilvēkus virza izvēlēties studēt mākslu?

"Mākslas izglītība tev dod iespēju paraudzīties uz lietām nedaudz citādi, izejot no rāmjiem un vipārpieņemtām teorijām. Studējot mākslu, tev ir iespēja darīt to, ko tu pats vēlies, un izdarīt to kvalitatīvi,” apgalvo LMA metāla dizaina 3. kursa students Voldemārs Dzirkalis.

Savukārt LMA glezniecības 3.kursa studente Elīna Apeltiņa uzskata, ka studēšana LMA ir risks, bet LMA mākslas vēstures 3.kursa students Uldis Pētersons uzsver LMA tradīciju nozīmi.

Mākslas akadēmijas dienām par godu atklātā studentu darbu izstāde aplūkojama LMA izstāžu zālēs un iepazīstina ar studentu veikumu 2016./2017.studiju gada pavasara semestrī.

Katru apakšnozari pārstāv labāko darbu izlase, kopskaitā - vairāk nekā 100 topošo mākslinieku, dizaineru un mākslas zinātnieku darbi. Pārstāvēti visi studiju virzieni - glezniecība, grafika, tekstilmāksla, tēlniecība, stikla māksla, keramika, funkcionālais dizains, vides māksla, metāla dizains, modes māksla, vizuālā komunikācija, multimediālā māksla, scenogrāfija, restaurācija un mākslas vēsture un teorija.

Bet jau 11.maijā četros pēcpusdienā visi studētgribētāji varēs plašāk iepazīties ar glezniecības un funkcionālā dizaina nozarēm, 12.maijā – mākslas vēstures un teorija un tēlniecības jomu. Un tā katru darbadienu līdz pat 25. maijam turpināsies Mākslas akadēmijas dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti