Losandželosā mākslas šovā skatāmi darbi ar politisku vēstījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Losandželosa pēdējā laikā kļūst par mākslas pasaules epicentru. Šonedēļ tur sācies viens no ASV vērienīgākajiem mākslas šoviem. Tajā var apskatīt avangarda darbus un instalācijas, no kurām daudzas ir ar sociālu vai politisku vēstījumu.

No amerikāņu karoga krīt ārā spīdīgas monētas. Šis darbs ar zemteksta vēstījumu par kapitālismu ir viens no centrālajiem mākslas šova elementiem. Milzīgo izstāžu zāles platību noklāj mākslas darbi, kuru autori ir no visas pasaules. Losandželosa pēdējos gados kļuvusi par nozīmīgu mākslas un kultūras šūpuli.

"Losandželosa kļūst par mākslas pasaules epicentru, un Losandželosas mākslas šovs gūst arvien vairāk starptautiskās atzinības. Tas notiek tādēļ, ka šeit tiek atklātas arvien jaunas galerijas, jauni muzeji – vairāk nekā jebkur citviet pasaulē. Aizvien vairāk kolekcionāru brauc uz šejieni, lai iegūtu darbus," saka Losandželosas mākslas šova pārstāvis Kims Mārtindeils.

Daudziem no izstādē redzamajiem darbiem ir politisks vēstījums. Piemēram, kubiešu mākslinieka darbs ar nosaukumu “Pa labi vai pa kreisi” ataino boksa maisus ar pasaules līderu ģīmetnēm.

„Mākslinieki no Latīņamerikas radījuši darbu, kam ir spēcīgs vēstījums, bet arī dziedējošas īpašības. Mākslinieks vēlas, lai apmeklētāji savā ziņā uzsāk dialogu ar šiem tēliem," norāda Latīņamerikas mākslasdarbu kuratore šovā Marisa Kačio.

Un atstatus no pārējiem darbiem nolikta arī kāda skulptūra. No pirmā acu uzmetiena tā atgādina Ogista Rodēna “Domātāju”, taču, pienākot klāt, var ieraudzīt tēlam rokās esošo mobilo tālruni. Šai versijai dots vārds “Haštagotājs”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti