Līvānos būs skatāma jauno Mākslas akadēmijas keramiķu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mūsdienu mākslas galerijā Līvānos no 2.jūnija līdz 1.jūlijam būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Keramikas apakšnozares studentu darbu izstāde “Saskarsmes punktā”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar jaunajiem māksliniekiem notiks 2.jūnijā pl.18.00.

“Izstāde “Saskares punktā” ir stāsts par to, kā deviņi spilgti, atšķirīgi un aizrautīgi jaunie mākslinieki studiju uzdevumos atrod sev personiski nozīmīgu tēmu risinājumu keramikas mākslā. Autori aicina skatītāju uz ceļojumu laikā un kultūrā - sākot ar darbiem, kas iedvesmoti arheoloģiskās mākslas izpētē, realizējot autoru interpretācijas melnās svēpētās keramikas dedzinājumā, līdz mūsdienu apgleznošanas darbiem dažādās tehnikās un keramikas materiālos, iemiesojot autoru gleznieciskās fantāzijas,” stāsta izstādes dalībniece Marta Prēdele.

Izstādē piedalās LMA Keramikas apakšnozares kursabiedri Armands Jaspers, Egija Damberga, Helvijs Matulis, Inuta Graudiņa, Jogita Kristiņa, Katrīna Šatalova, Kristīna Potapova, Linda Ķivule un Marta Prēdele.

“Šoreiz mūsu vēlme bija “ļaut vaļu” jaunajiem māksliniekiem, sniedzot viņiem iespēju darboties un veidot izstādi mūsu galerijā, mums pašiem tikmēr paliekot gaidītāju un novērotāju lomā. Ar interesi gaidām, ko mākslinieki būs sarūpējuši mūsu apmeklētājiem,” stāsta Mūsdienu mākslas galerijas vadītājs Raimonds Vindulis. 

Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti