Līvānos atklās mūsdienu mākslas galeriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pilsētas svētku laikā 16.jūlijā plkst.16 Līvānos, Rīgas ielā 108a, ar gleznotāja Ilgvara Zalāna performanci “Action Painting” tiks atklāta mūsdienu mākslas galerija.

Ar saukli „Process, kas notiek šobrīd, būvējot un nojaucot robežas starp disciplīnām, kategorijām un jēdzieniem” galerija izvirzījusi koncepciju:

“Mēs aicinām profesionāļus un auditoriju domāt, sapņot un darīt to, kas viņi ir. Neizliekoties. Nesekojot definīcijām. Bet nemitīgi augot. Mēs atbalstām visu disciplīnu mākslas profesionāļus, kas pārliecinoši pauž raksturīgu stilu un skaidru koncepciju, tostarp mākslas studentus. Mēs gribam satikt dzejniekus, režisorus, mūziķus, dizainerus, fotogrāfus, prozaiķus, zinātniekus, arhitektus un citus kultūras profesionāļus, kuri ir ieraudzījuši, izdzīvojuši, izdomājuši, sapratuši un ir gatavi dalīties. Mēs gribam satikt skatītājus un klausītājus, kuri runā un jautā cerībā, ka nezināmajā sākas visas labās idejas. Mēs gribam piedzīvot.”

Mūsdienu mākslas galeriju atklās gleznotāja Ilgvara Zalāna performanci “Action Painting”. Zalāns strādā abstraktā ekspresionisma žanrā, kad būtisks ir ne tikai rezultāts, bet arī gleznas radīšanas process, kas notiek skatītāju klātbūtnē. Kopš 2007.gada Zalāns “Action Painting” performances ir veidojis 33 valstīs visā pasaulē. 

Atklāšanas pasākumā tiks izziņots arī turpmākais galerijas izstāžu plāns un galerijas festivāla “Urbānie Līvāni”, kas norisināsies septembrī, programma.

Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni būs izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un veicināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu.

Mūsdienu mākslas galeriju radījusi biedrība „Galerija”, kas dibināta 2016.gada martā. Biedrība apvieno trīs radošus profesionāļus ar pieredzi kultūras, dizaina, starpdisciplināru un komunikācijas projektu vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti