Liepājas vizuālās mākslas izstādē būs skatāmi 58 mākslinieku 70 darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad Liepājas vizuālās mākslas izstādē, ko piektdien, 13. oktobrī, pulksten 17 atklās Liepājas muzejā būs skatāmi 58 Liepājas un tās apkārtnes profesionālu mākslinieku 70 dažādu žanru, tehniku un izpildījumu mākslas darbi.

Mākslinieku darbus izstādei atlasījusi un tās tēlu atbilstoši koncepcijai veidojusi profesionāla komisija, kuras sastāvā darbojās mākslinieks un pedagogs Aldis Klaviņš, PIKC Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas pedagoģe un māksliniece Smaida Rubeze, Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla un grafiķis un pedagogs Juris Pasternaks.

Šogad ir iesniegts apjomīgs darbu klāsts – kopumā 63 autori iesnieguši 106 darbus, līdz ar to atlases procesā komisijai nācās atlasīt daļu iesniegto darbu, tāpēc tika izvērtēta mākslas darbu profesionalitāte un izpildījums, kā arī atbilstība izstādes kopējai koncepcijai, lai parādītu Liepājas mākslinieku vizuālās mākslas daudzveidību.

Izstādes atklāšanas dienā tiks sadalīts Liepājas Kultūras pārvaldes balvu fonds 1000 eiro apmērā. Balvu fondu bagātina arī Liepājas speciālā ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde, veikals “Rūtiņa”, mārketinga projektu aģentūra “Fortius”, kā arī divi restorāni – “Oskars” un “Barons Bumbiers”.

Žūrijas sastāvā darbosies Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Igors Dobičins, māksliniece Līga Ķempe un Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas katedras vadītāja asoc. profesore Vineta Groza.

Liepājas muzejs iegādāsies izstādes darbu muzeja mākslas krājuma papildināšanai. Darbu izvēlēsies Liepājas muzeja Krājuma komisija saskaņā ar Liepājas muzeja krājuma komplektēšanas koncepciju, īstenojot pārdomātu un mērķtiecīgu Liepājas muzeja krājumu politiku.

Ieeja gan izstādes atklāšanas pasākumā, gan izstādes darbības laikā – līdz 5. novembrim – bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti