Liepājas muzejā aplūkojama koša Gintas Stavrovskas darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas muzejā tikko atklāta mākslinieces Gintas Stavrovskas gleznu izstāde – „21. kilometrs”. 21 kilometrs ir attālums no viņas lauku mājām līdz Liepājai. Lauku mājas ir kļuvušas par miera ostu un iedvesmas avotu košajām mākslinieces gleznām. Mākslinieces darbus raksturo gaišums, vieglums, maigums un sievišķība. Gleznošanas stilam piemīt abstraktas formas un dekoratīvisms.

Liepājas muzejā aplūkojama koša Gintas Stavrovskas darbu izstāde
00:00 / 03:54
Lejuplādēt

Lauku klusumā mājas bēniņos, kur izveidota jumta darbnīca, māksliniece Ginta Stavrovska nebūt nesēž pie molberta, bet tup uz ceļiem pie zemes un glezno -  tā man patīk labāk, saka māksliniece. Pārcelšanās uz laukiem no pilsētas dzīvokļa viņai radījusi iespēju arī brīvāk gleznot, te var elpot, atšķirība ir milzīga, uzsver Ginta.

„Man liekas, ka ir ļoti liela atšķirība, es varu šļakstīties ar krāsām, nebaidīties, ka kaut kas nosmērēsies. Darbnīca man to ļauj, varu te izvērsties. Plenērā es arī gleznoju, notupusies uz ceļiem,” stāsta māksliniece

Cauri  jumta darbnīcas logam pavīd lauku ainava, dārzā zied sarkanās magones, un gaisā virmo vasaras smaržas, tas viss atstarojas arī mākslinieces gleznās, kas top 21. kilometrā – vietā, kas atrodas 21 kilometra attālumā no Liepājas, kur agrāk viņa dzīvojusi.

„Te, paveroties pa logu, redzu mūsu ezeriņu, sauli, kas riet, mainās tikai krāsas, tas viss jāiemūžina bildēs. Vēl pujenes zied, magones, pēdējas rudzupuķes, rozā pelašķis un citi, to visu mēģinu gleznot,” stāsta Stavrovska. 

Krāšņo ziedu buķeti Ginta Stavrovska iemūžinājusi šonedēļ, kad laukā lijis lietus. Tā ir viena no Liepājas plenēra ietvaros tapušajām gleznām.

Šajā sestdienā Jūras svētku laikā Liepājā būs iespēja redzēt Gintas un citu mākslinieku darbus, kuri piedalījās 21. starptautiskajā zīmētāju un gleznotāju plenērā „Liepājas marīna” un „Mazā marīna”. Māksliniece ir ilggadēja Liepājas plenēra dalībniece.

Māksliniece Ginta Stavrovska beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu un absolvējusi Liepājas Universitāti, kur ieguvusi bakalaura grādu mākslā un izglītības zinātņu maģistra grādu. Regulāri no 2000. gada piedalās izstādēs un plenēros Latvijā un aiz tās robežām. Izstāde "21. kilometrs" Liepājas muzeja Lielajā izstāžu zālē būs skatāma līdz 30. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti