Liepājā notiks atvērto laboratoriju cikls «Open Lab»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājā ir uzsākts jauns pasākumu cikls „Open Lab” (atvērtās laboratorijas), kura ietvaros norisināsies diskusijas un radošās darbnīcas jaunajiem māksliniekiem un citiem interesentiem. Laboratorijās varēs pieredzējušu mentoru vadībā padziļināti izpētīt kādu globāli aktuālu tēmu caur mākslas praksi.

Pirmais „Open Lab” ar tēmu  “Augmentētais ķermenis” notiks sadarbībā ar jauno mediju mākslas festivālu „iWeek”. Diskusija norisināsies festivāla laikā - 15. novembrī, savukārt radošās darbnīcas - no 25. līdz 26. novembrim Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas „MPLab” telpās, Kūrmājas prospektā 13.

Cilvēka dabā ir pastāvīgi censties uzlabot esošo, tiecoties pēc jaunām pieredzēm, to intensitātes un kvalitātes. Izmantojot tehnoloģijas, cilvēks maina ne vien apkārtējo vidi, bet arī savas maņas un fiziskās spējas. Ķermeņa augmentēšana (spēju paplašināšana) no sarežģītām medicīniskām procedūrām kļūst par produktu, kas nopērkams interneta veikalā. Laikā, kad zinātniskā fantastika kļūst par realitāti, ir svarīgi apzināties, kādu nākotni veidojam sev, norāda atvērto laboratoriju cikla rīkotāji.

Diskusijas ietvaros tiks apspriesti tādi jautājumi kā - vai augmentētais ķermenis ir dabisks cilvēka attīstības posms? Vai arī tas ir jauns rīks sabiedrības kontrolei, kas var radīt jauna veida diskrimināciju un kas to kontrolēs? Kāda ir mākslas un mākslinieka loma šajā procesā?

Diskusiju vadīs māksliniece un pētniece Maija Demitere, tās dalībnieki būs Stīvens Fišers un Klaivs Makkartijs no Linkolnas Universitātes, Lielbritānijā un citi.

Diskusija notiks 15. novembrī 18.00 MPLab, Kūrmājas prospektā 13.

Savukārt radošajā darbnīcā-laboratorijā dalībniekiem būs iespēja pieredzējušu mākslinieku vadībā radīt un attīstīt jaunas vīzijas par mūsu ķermeņiem un to nākotni. Mākslinieku-mentoru lomās būs starpdisciplināru performanču māksliniece Gundega Evelone, mediju mākslinieks un pasniedzējs Kristaps Biters un mākslinieks Gints Gabrāns, kurš darbojas mākslas un zinātnes, biomākslas laukā.

Pieteikšanās radošajām darbnīcām šeit. Darbnīca notiks no 25. līdz 26. novembrim "MPLab", Kūrmājas prospektā 13. Darbnīcu rezultāti būs apskatāmi izstādē, turpat, no 27. novembra līdz 1. decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti